У США вважають, що Росія не скоро добудує обхідний газопровід

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.02.2020 09:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30501

Росія не зможе власними силами добудувати газотранзитний проект “Північний потік 2”.

Про це заявив міністр енергетики США, відповідаючи на питання Bloomberg під час Мюнхенської конференції з безпеки, передає Голос Америки.

"Вони не зможуть", - відповів Бруєтт на питання видання про те, чи здатна російська сторона обійти санкції США і власними силами завершити проект. Він також заперечив те, що запроваджені США санкції проти призвели лише до короткострокової затримки будівництва.

"Затримка буде дуже тривалою, адже Росія не має технології, - наголосив американський високопосадовець. – Якщо вони розроблять її, тоді побачимо як вони вчинять. Однак, не думаю, що це буде так легко, як заявляти, що це майже зроблено і ми це завершимо".

Санкції проти компаній, залучених до будівництва "Північного потоку 2" передбачено в законі про Оборонний бюджет США (NDAA), підписаному президентом США Дональдом Трампом 20 грудня.

Через загрозу запровадження санкцій, швейцарська компанія Allseas, що прокладала трубопровід "Північний потік 2" в Балтійському морі, в грудні призупинила роботу над проектом.

Представник російської компанії "Газпром" Сергій Купріянов відреагував на заяву міністра США, порадивши йому "ніколи не кажи ніколи", повідомляє російська преса.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.