Путін і Ердоган узгодили документ про мирне врегулювання в Сирії

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 5.03.2020 21:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30552

Москва і Анкара погодили документ про мирне врегулювання збройного конфлікту в Сирії.

Про це 5 березня після зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом у Кремлі заявив президент Росії Володимир Путін.

За словами Путіна, в Сирії з початку року тривали атаки радикалів на цивільних і російську військову базу «Хмеймім». Російський президент заявив, що Москва і Анкара регулярно обмінюються даними про те, що відбувається в Сирії.

«Ми не завжди згодні з нашими турецькими партнерами в оцінці того, що відбувається в Сирії. Але щоразу в критичні моменти нам вдавалося знаходити точки дотику. Так сталося і цього разу», – твердить російський президент.

Перед початком переговорів Путін сказав про необхідність зробити так, щоб те, що відбувається в Ідлібі, «не повторювалося» і «не руйнувало російсько-турецькі відносини». Президент Росії також висловив співчуття у зв’язку із загибеллю в Сирії турецьких військових, сказавши при цьому, що сирійська армія завдала ударів по них ненавмисно.

Президент Туреччини висловив надію, що результати переговорів із Путіним «полегшать ситуацію в Ідлібі».

Туреччина і Росія підтримують у сирійському конфлікті різні сторони, озброєну опозицію і уряд президента Башара Асада. Наступ сил Асада в Ідлібі Туреччина вважає порушенням досягнутих раніше з Росією домовленостей про перемир’я. Перед переговорами президентів сторони обмінялися різкими заявами. Але Туреччина не звинуватила безпосередньо Росію в причетності до загибелі своїх військовослужбовців.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.