Держдепартамент США повідомив, чого очікує від нового уряду України

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 6.03.2020 13:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30554

Державний департамент США повідомив, чого очікує Вашингтон від новопризначеного уряду України.

«Ми закликаємо новий український уряд засвідчити свою подальшу прихильність до реформ просуванням у кроках, критично необхідних для подальшого розвитку країни, включно зі зміцненням верховенства права і боротьбою з корупцією», – мовиться в заяві.

«Найсильніший сигнал, який Україна може подати про те, що вона залишається вірною своєму курсові реформ, – це домовитися про нову програму МВФ», – наголосили в Держдепартаменті 5 березня.

У заяві також підтверджено, що США підтримують успіх України як успішної, демократично підзвітної держави, що перебуває в безпеці в її міжнародно визнаних кордонах. «Ми тісно співпрацюємо з Україною з цілої низки критично важливих питань і прагнемо продовжити цю тісну співпрацю з новим прем’єр-міністром і Кабінетом міністрів для розвитку американсько-українського стратегічного партнерства», – заявили в Вашингтоні.

4 березня Верховна Рада України з подачі президента Володимира Зеленського відправила у відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука і весь його уряд, призначила новим прем’єром Дениса Шмигаля і затвердила склад його нового уряду.

США в заяві свого посольства в Києві привітали Шмигаля з призначенням; Європейський союз заявив, що очікує від нового уряду продовження реформ.

Шмигаль запевнив, що його уряд продовжить співпрацю з Міжнародним валютним фондом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.