Кібервійна. Китайські хакери здійснили одну з наймасштабніших атак на світові компанії

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 26.03.2020 12:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30607

Американська компанія у галузі кібербезпеки FireEye заявила про сплеск кібершпіонажу з боку хакерського угруповання, імовірно пов’язаного з Китаєм.

Про це повідомляє Reuters.

Підвищення активності почалося наприкінці січня, коли коронавірус почав ширитись за межами Китаю. І за останні кілька тижнів випадки кібершпіонажу також почастішали.

Як йдеться у доповіді FireEye, хакерське угруповання APT41 пожвавило свою діяльність з 20 січня. Вони спрямували свої атаки на 75 компаній - від промислових підприємств і медіаорганізацій до медичних установ і некомерційних організацій США, Канади, Великої Британії, Мексики, Саудівській Аравії, Сингапурі та інших країн. Назви компаній не розкривають.

Представник компанії FireEye Крістофер Глайер пов’язує це як зі спалахом COVID-19, так і з торговельною війною між Китаєм і США й вважає це однією "з наймасштабніших кампаній з боку китайських кібершпигунів за останні роки".

Китайське міністерство закордонних справ прямо не коментує доповідь FireEye, але опублікувало заяву, в якій йдеться, що Китай став "жертвою кіберзлочинності й кібератаки".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.