МВФ назвав умови, за яких можна розраховувати на кредитну програму

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 27.03.2020 14:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30611

Ухвалення закону стосовно банків а також земельної реформи може дозволити швидко узгодити параметри нової програми, йдеться в заяві директорки-розпорядниці МВФ Крісталіни Георгієвої, виданій у четвер.

Протягом останнього тижня, МВФ досяг значного прогресу у переговорах з Україною, відзначила Георгієва.

«За останній тиждень було досягнуто значного прогресу в обговореннях з українською владою стосовно нової програми розширеного фінансування (EFF). Ухвалення законодавства з покращення правил відновлення банків та земельної реформи дозволить швидко узгодити параметри нової угоди, що надасть більший доступ, ніж передбачалось раніше», - йдеться у заяві.

Яким саме може бути обсяг нового пакету допомоги в заяві не вказується.

Раніше переговори велись про програму загальним обсягом у 5,5 мільярда доларів. Обсяг програми може бути збільшено, вважає американський аналітик Андрес Аслунд.

«МВФ готовий збільшити пакет допомоги - з 5,5 мільярда доларів, про які йшлося в грудні, до 9,5 мільярда доларів. 3 мільярди з цієї суми може бути виділено негайно після схвалення програми», - заявив дослідник під час онлайн конференції цього тижня.

Верховна Рада вже цієї суботи планує проголосувати за закон, що має не допустити повернення націоналізованих банків їхнім колишнім власникам.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.