Грузія відмовилася від китайських тестів на коронавірус, які раніше назвала непридатними Іспанія

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 27.03.2020 22:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30613

Грузія повідомила, що скасувала контракт на постачання експрес-тестів на коронавірус від китайської компанії, тести якої раніше назвала непридатними і повернула Іспанія.

Таких тестів компанії Shenzhen Bioeasy Biotechnology Тбілісі планував купити 215 тисяч на суму в більш ніж мільйон доларів.

Як повідомила міністриня охорони здоров’я Грузії Екатеріне Тікарадзе, тепер країна веде переговори з іншою компанією, в якої для початку закупить лише дві тисячі тестів і перевірить їхні результати, перш ніж замовляти всю партію.

Попереднього дня, 26 березня, в Іспанії повідомили, що повернули назад цій же китайській компанії її експрес-тести після того, як вони виявилися вкрай неточними. За повідомленнями, Іспанія закупила їх 640 тисяч і вже розподілила по лікарнях перші 9 тисяч – після чого з’ясувалося, що їхня точність становить лише 30 відсотків, тоді як нормою вважається принаймні 80 відсотків.

Експрес-тести, або швидкі тести, призначені для швидкого – протягом хвилин чи десятків хвилин – визначення наявності в тілі людини антитіл на новий коронавірус, які утворюються лише через кілька днів захворювання, і принципово не здатні дати стовідсоткову точність. Кращих результатів досягають значно точнішими, але дорожчими й тривалішими для здійснення є так звані ПЛР-тести, що діють із застосуванням методу полімеразної ланцюгової реакції.

В Україні експрес-тести на коронавірус китайської компанії Bioeasy рекламує одна з київських фірм, що є дистрибутором продукції виробника. Саме їх, серед іншого, вже закуповував Київ, про що повідомляв 10 березня мер Віталій Кличко.

В Україні на цей час офіційно підтверджені 226 випадків коронавірусного захворювання COVID-19, із них 5 людей померли, 4 вже вилікувались.

Загалом у світі, за даними Центру даних про коронавірус Університету імені Джонза Гопкінза у США, на цей час підтверджені 566 269 випадків коронавірусного захворювання, з них 25 422 людини від нього померли, 126 728 уже видужали.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.