Недопущення зняття санкцій з Росії через коронавірус - пріоритет МЗС

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 30.03.2020 13:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30615

Міністерство закордонних справ України вважає наразі одним з пріоритетів протидію спробам Росії зняти або послабити санкції під приводом поширення коронавірусу.

Про це заявив під час онлайн-брифінгу 30 березня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Хочу запевнити, що це питання (недопущення зняття санкцій з РФ під приводом коронавірусу. – ред.) є моїм особистим абсолютним пріоритетом, а також пріоритетом Міністерства закордонних справ", - сказав Кулеба.

Він зазначив, що в МЗС бачать, як Росія поступово розгортає планову роботу з метою послаблення або навіть зняття санкцій начебто з гуманітарних причин у зв’язку з епідемією коронавірусу.

"Ця робота Російською Федерацією ведеться на рівні двосторонніх відносин з певними країнами, а також на базі ООН, де РФ просуває відповідний проєкт резолюції на Генасамблеї ООН", - констатував Кулеба.

У цьому контексті він поінформував, що МЗС розгорнуло свою планову роботу із запобігання розвитку такого сценарію.

За словами Кулеби, минулого тижня він обговорював питання неприпустимості зняття санкцій з Росії під приводом коронавірусу з багатьма зарубіжними колегами.

"Позиція МЗС дуже чітка – санкції були запроваджені у зв’язку з російською агресією проти нашої держави і їх послаблення або зняття має бути прив’язане виключно до прогресу у припинені агресії та деокупації Криму і ОРДЛО", - наголосив він.

В Україні, станом на ранок 30 березня, офіційно підтверджено 480 випадків зараження коронавірусом, з них 11 летальних, 6 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 62 нових випадки. У світі, за даними Worldmeter, станом на ранок 30 березня зафіксовано 722 202 випадки коронавірусу, 151 766 людей одужали, 33 976 померли.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.