ЄС «мобілізує» 80 млн євро для України

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 30.03.2020 17:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30616

Європейський союз «мобілізує» 80 мільйонів євро для України, повідомив посол ЄС в Україні Матті Маасікас.

«Ми мобілізували 80 мільйонів євро для допомоги Україні. Ми працюємо в трьох напрямах. По-перше, підтримуємо систему охорони здоров’я України. На сході України ми допомагаємо придбати необхідне обладнання для медичних працівників, служб цивільного захисту й Національної поліції. По-друге, ЄС забезпечить, щоб допомога надходила насамперед до вразливих груп населення, таких, як літні люди… По-третє, на економічному фронті ми незабаром анонсуємо детальний пакет фінансової підтримки ураженому кризою малому бізнесу», – сказав Маасікас.

Він також пообіцяв, що Європейський союз допоможе Україні боротися з дезінформацією про коронавірус.

Загалом Європейський союз виділяє країнам «Східного партнерства» 140 мільйонів євро на «найбільш негайні потреби» для боротьби з коронавірусом. Крім України, гроші мають отримати Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія та Молдова.

Крім того, Європейська комісія перерозподілить 700 мільйонів євро, щоб допомогти пом’якшити соціоекономічний вплив кризи, викликаної коронавірусом.

Станом на ранок 30 березня в Україні зафіксували 480 випадків коронавірусного захворювання COVID-19, з них 11 летальних. 6 пацієнтів одужали.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.