Командування російських військ виконує наказ з дестабілізації ситуації на Донбасі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.04.2020 15:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30659

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, Командування російських окупаційних військ продовжує заходи, спрямовані на недопущення стабілізації обстановки.

Про це, під час щоденного зведення щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил, повідомив Олександр Мотузяник з пресцентру Міноборони України.

Зокрема, окупанти встановлюють додаткові мінні поля, у т. ч. на потенційних ділянках розведення військ, у безпосередній близькості до доріг і сільськогосподарських угідь.

Мінування противником місцевості здійснюється із використанням заборонених протипіхотних мін ПМН та МОН.

Крім того, противник продовжує утримувати на прихованих вогневих позиціях 122-мм гаубиці Д-30 та самохідні артилерійські установки «Гвоздика», з порушенням відстаней відведення важкого озброєння, в районах населених пунктів: Біле (Лутугинський район Луганської області), Бугаївка (Перевальський район, Луганська область), а також поблизу лінії зіткнення.

Окрім того, російське окупаційне командування використовує введення карантинного режиму на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях для приховування підготовки диверсійних груп та снайперських пар. Зокрема, протягом цього тижня окупанти проводили активну підготовку поза межами полігонів. Також противник інтенсивно поповнював запаси боєкомплекту в передових підрозділах, у т. ч. боєприпасами для стрілецької зброї та гранатометів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.