Новий проект резолюції Конгресу США закликає притягти режим Путіна до відповідальності за порушення прав людини

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 12.05.2020 20:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30704

Представники Еліот Л. Енгель, голова Комітету Палати з питань закордонних справ, та Майкл Т. Маккол, член рейтингового комітету, подали проєкт резолюції, що засуджує практику Кремля заарештовувати журналістів, діячів політичної опозиції, громадянського суспільства та активістів релігійної свободи в Росії.

Проект резолюції, поданий на розгляд Конгресу США 11 травня, закликає Росію звільнити політичних в‘язнів, включно з українськими громадянами а також закликає адміністрацію президента США Дональда Трампа запровадити санкції проти російських урядовців, відповідальних за порушення прав людини, переслідування журналістів, опозиціонерів, представників громадянського суспільства та активістів в сфері релігійних свобод.

Співавторами проекту резолюції виступили конгресмени обох партій, включаючи Голову Комітету Палати представників Конгресу США у закордонних справах Еліота Енґеля та члена комітету республіканця Майкла Маккола.

«Володимир Путін є жорстоким авторитарним правителем, який давно придушує громадянські свободи, включаючи свободу преси, слова політичної опозиції та демократії», - йдеться в заяві Енґеля.

«Путін найбільше боїться правди. Російський президент перетворив верховенство права на репресії, примушує мовчати журналістів, погрожує політичним опонентам та позбавляє волі громадянських активістів, українців, релігійні та етнічні меншини», - заявляє Майкл Маккол.

Резолюція закликає уряд Росії негайно звільнити осіб, визначених Центром з прав людини Меморіал у якості політичних в‘язнів, згідно до критеріїв резолюції ПАРЕ і перераховує, зокрема таких активістів, як Олексій Пічуґін, Ігор Рудніков, Костянтин Котов, Анастасія Шевченко, Юрій Дмітрієв та Деннис Крістенсен.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.