Оборонпром відновив комплекс “Кольчуга-КЕ”

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.05.2020 19:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30736

Державне підприємство “Укроборонсервіс”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, презентувало комплекс радіотехнічної розвідки “Кольчуга-КЕ”, що був відновлений підприємством після тривалого простою.

Про це заявив директор ДП "Укроборонсервіс" Володимир Воронін під час демонстрації відновленого комплексу, повідомила пресслужба "Укроборонпрому".

"Метою сьогоднішньої демонстрації комплексу "Кольчуга-КЕ" є підтвердження готовності останнього до виконання бойових завдань. Ми готові поставити цей комплекс Міністерству оборони України, надати гарантії щодо його працездатності та взяти на себе зобов’язання по подальшому технічному обслуговуванню у випадку, якщо наші військові вирішать придбати цей комплекс. Також, у разі потреби, ми готові розпочати ремонт інших комплексів РТР цього типу, які вже стоять на озброєнні Збройних сил України та запропонувати свій варіант модернізації", – зазначає Директор.

"Автоматизована станція радіотехнічної розвідки "Кольчуга" – це приклад високотехнологічної української розробки, на яку може робити ставку вітчизняний оборонно-промисловий комплекс. Крім того, "Кольчуга" має експортний потенціал та може конкурувати із найкращими іноземними зразками РТР. У нас є конкретна програма модернізації цієї системи, що зробить її дійсно надпотужним комплексом з унікальними можливостями. При чому, така модернізація відбуватиметься у партнерстві з приватним підприємством, що може стати одним із вдалих прикладів державно-приватного партнерства в оборонній сфері", – підкреслив генеральний директор Укроборонпрому Айварас Абромавичус.

У демонстрації "Кольчуги" також взяли участь народний депутат України, голова підкомітету з питань оборонної промисловості та технічної модернізації Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ігор Копитін, представники Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних сил України та інших підприємств-учасників Укроборонпрому.

"Сьогодні вчергове переконався у здатності нашого ОПК виробляти унікальні для посилення обороноздатності країни речі, – зазначив Ігор Копитін за підсумками зустрічі. – Будемо й надалі працювати над розвитком власного високотехнологічного ОПК".

Нагадаємо, станції радіотехнічної розвідки "Кольчуга" вироблялися на ДАХК "Топаз" (м. Донецьк), але після початку військової агресії Росії на Сході України підприємство було евакуйовано до Запорізької області. ДК "Укроборонпром" готовий відновити виробництво сучасних РТР типу "Кольчуга" на потужностях своїх підприємств.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.