Пентагон готовий надати Україні допомогу на 125 мільйонів доларів

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 28.05.2020 12:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30739

Пентагон заявляє, що уряд України досягнув прогресу у важливих реформах. Завдяки цьому Україна може отримати додаткову допомогу у 125 мільйонів доларів, повідомляє телеканал CNN.

Міністерство оборони США повідомило Конгрес, що уряд України досягнув необхідного прогресу в ключових реформах і завдяки цьому може розраховувати на додаткову допомогу розміром у 125 мільйонів доларів. Про це у четвер, 28 травня, повідомляє телеканал CNN із посиланням на неназваного чиновника Пентагону та помічника одного з конгресменів.

Передумовою для надання допомоги Україні, згідно із законом, що її передбачає, було підтвердження прогресу Києва у боротьбі з корупцією, підвищенні прозорості та посиленні громадянського нагляду, нагадує CNN.

Телеканал уточнює, що анонсовані 125 мільйонів доларів є другою частиною із 250 мільйонів доларів допомоги Україні, які Конгрес виділив на 2020 рік.

Новий пакет допомоги включає мобільні радіолокаційні системи, призначені для виявлення та відстеження артилерійських та ракетних систем противника, десятки машин швидкої допомоги, обладнання для захищеного зв’язку, серед яких 100 "тактичних планшетів" та два патрульні катери.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.