Командувач ОС розповів, скільки в окупованому Криму російських військових

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 10.07.2020 12:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30829

В анексованому Криму перебувають 32,5 тисячі російських військових. Цю інформацію підтвердив командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв в ефірі ток-шоу «Право на владу» 9 липня на телеканалі 1+1.

Зокрема, Наєв підтвердив інформацію, озвучену ведучою, щодо кількості російських військових та військової техніки на півострові: 200 бронемашин, 31 танк, 100 артилерійських систем, 34 гелікоптери, 63 літака, 684 одиниці військової техніки, 32 500 російських військовослужбовців.

«Хочу додати, що саме сухопутне угруповання становить 11,5 тисяч осіб. Йдеться про весь склад на тимчасово окупованій території, туди входять і Військово-морські сили російські, а також сили і засоби протиповітряної оборони. Безпосередньо сухопутне угруповання складається з двох бригад і одного батальйону», – уточнив Наєв.

Він нагадав, що Україна посилила розвідку в кримському напрямку і додав, що загрози наступу з окупованого Криму на Херсонщину наразі немає.

Раніше Наєв заявляв, що нині немає безпосередньої загрози вторгнення військ Росії на територію України, зокрема, на Таврійському напрямку – з боку окупованого Криму.

Екскомандувач сил США в Європі Бен Ходжес заявив, що Росія у вересні під час навчань «Кавказ-2020» може атакувати Україну і захопити дамбу в Херсоні заради відновлення водопостачання в Криму.

Командувач ВМС Олексій Неїжпапа в інтерв’ю Радіо Свобода зазначив, що для України загроза повномасштабної агресії з боку Росії актуальна з 2014 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.