Помпео заявив, що “Північний потік 2” та “Турецький потік” шкодять Україні і попередив компанії, які беруть у них участь, про санкції

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 16.07.2020 09:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30843

США попередили компанії, які беруть участь у “Північному потоці” та “Турецькому потоці” про можливі санкції.

Фірми, які працювали над газогонами з Росії до ухвалення санкційного закону США у 2017-му році, тепер можуть підпасти під дію санкції

США підготували ґрунт для застосування санкцій, які діють щодо міжнародних газопроповодів "Північний потік 2" та "Турецький потік", до європейських та інших міжнародних фірм, які були залучені до цих проектів ще до ухвалення у США санкційного закону "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій" (Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act - англ.) у 2017-му році. Даним законом передбачено можливість застосування санкційниї заходів щодо Росії за втручання у політичні процеси у США та ін. Про це повідомляє видання The New York Times. Відповідну заяву державний секретар США Майк Помпео заявив у середу, спілкуючись із ЗМІ.

Таким чином, відзначають у The New York Times, на компанії, які працювали над цими газопроводами до ухвалення CAATSA, санкції раніше не поширювались.

"Сьогодні Держдеп оновив вказівки щодо застосування повановажень передбачених законом "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій"​. Тепер вони включать "Північний потік 2" та другу гілку "Турецького потоку". Ці дії вводять під ризик санкцій з боку США інвестиції, або іншу діяльність, яка стосується цих російських експортних трубопроводів", - заявив Помпео у середу.

Помпео назвав дії США "чітким попередженням компаніям, які сприяють та підтримують проекти шкідливого впливу Росії".

"Забирайтесь зараз, або ви можете зіткнутись із наслідками", - заявив Помпео.

Державний секретар США також заявив, що російські проекти не є комерційними проектами.

"Це ключові інструменти Кремля для розширення та використання залежності Європи від поставок енергії з Росії. Ці інструменти шкодять Україні, бо відрізають її від газу, який транспортується через цю ключову демократичну країну. Це інструмент, який у кінцевому підрахунку, підриває трансатлантичну безпеку, - заявив Помпео. - США готові допомогти нашим європейським друзям задовольнити їх потреби у енергії".

Помпео заявив, що він підніме дану тему під час його запланованої подорожі до Британії та Данії. ​



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.