Тільки за першу добу від початку режиму припинення вогню СММ ОБСЄ зафіксувала більш як сотню порушень

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.07.2020 10:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30875

Після засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня, на якій було досягнуто домовленості щодо додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню станом на 00:01, 27 липня, СММ зафіксувала 111 порушень режиму припинення вогню, всі в Донецькій області, включаючи 21 вибух.

Про це повідомляється в офіційному звіті СММ ОБСЄ.

Місія продовжувала моніторинг районів, розведення поблизу Станиці Луганської, Золотого та Петрівського. Безпілотний літальний апарат великої дальності СММ помітив людей у ​​двох останніх зонах у вечірні та нічні години.

СММ побачила 22 одиниці озброєнь, поза межами лінії виведення, з які були помічені на аеродромі в Переможному, що не контролюється урядом, Луганська область.

Місія сприяла та контролювала дотримання локалізованих припинень вогню, щоб забезпечити ремонт та підтримку критичної цивільної інфраструктури.

СММ продовжувала стежити за ситуацією з цивільним населенням на тлі спалаху COVID-19, в тому числі на пунктах пропуску в’їзду-виїзду та відповідних пунктах пропуску в Донецькій та Луганській областях.

Свобода пересування місії продовжувала обмежуватися на не контрольованій урядом території.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.