У Білорусі проти “бійців ПВК Вагнера” порушили справу про підготовку терактів

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 30.07.2020 14:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30883

За інформацією держсекретаря білоруської Ради безпеки, загалом у Білорусі перебувають “до 200” найманців з ПВК Вагнера, їх розшукують.

Щодо 33-х затриманих в Білорусі громадян Росії, які начебто є найманцями "Приватної військової компанії (ПВК) Вагнера", порушено кримінальну справу. Про це держсекретар білоруської Ради безпеки Андрій Равка заявив у четвер, 30 липня.

Равка уточнив, що справу порушено за статтею Кримінального кодексу про "підготовку терористичних актів". Він також додав, що, "за оперативною інформацією", загалом у Білорусі перебувають "до 200" найманців з ПВК Вагнера, їх розшукують.

Затримання групи "російських туристів" в Білорусі

Напередодні білоруське державне інформагентство БелТА повідомило, що білоруські силовики затримали 32 бойовиків російської приватної військової компанії біля Мінська в ніч на середу, 29 липня. Ще одну особу затримали на півдні Білорусі.

Після затримання президент Білорусі Олександр Лукашенко провів термінову нараду Ради безпеки, а послів Росії та України в Мінську викликали в білоруський МЗС. За кілька днів до затримання росіян, 24 липня, Лукашенко припускав, що в Білорусі можуть спробувати влаштувати "майдан" за участю ПВК. "На майдан, якщо своїх немає (у нас замало "майданутих"), їх підтягнуть з боку", - стверджував він. Білоруський лідер уточнив, що мова йде про "професійних військових, бандитів, вони спеціально готуються, в основному, в рамках ПВК по всьому світу, і заробляють великі гроші на провокації в тих чи інших державах".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.