7 вересня у війську віднині відзначатиметься День воєнної розвідки - наказ Гриценка

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 2.06.2007 02:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3090

Відповідно до наказу глави оборонного відомства Анатолія Гриценка, 7 вересня в Міністерстві оборони України щорічно відзначатиметься День воєнної розвідки України.

7 вересня 1992 року, відповідно до Указу Президента України «Про Управління воєнної стратегічної розвідки Міністерства оборони України», у складі оборонного відомства було створено розвідувальний орган стратегічного рівня, що стало початком історії воєнної розвідки незалежної України, повідомляє прес-служба МО України.

З метою виховання у військовослужбовців патріотизму, вірності військовій присязі та бойовим традиціям, підтримання на високому рівні престижу військової служби в органах військового управління, з’єднаннях та військових частинах розвідки Міністерства оборони України та Збройних Сил Міністр оборони України Анатолій Гриценко сьогодні, 1 червня підписав наказ № 302 «Про встановлення Дня воєнної розвідки України».

Відповідно до наказу глави оборонного відомства в Міністерстві оборони України встановлюється День воєнної розвідки України, який відзначатиметься щорічно 7 вересня.

Свято не є загальнонаціональним, а виключно відомчим. До цього часу неофіційним Днем розвідки вважалося 5 листопада, - ця дата відзначалася ще з часів Радянській армії.

Цього дня в 1918 році наказом Реввоєнради польового штабу Червоної Армії було створено Реєстраційне управління. До його функцій входили координація зусиль всіх розвідувальних органів армії. У листопаді 1918 року в Москві відкрилися курси військової розвідки і контролю, на яких викладалися географія, тактика, агентурна розвідка і вивчення французької, німецької, англійської, японської, шведської і фінської мов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.