Росія надасть Білорусі кредит у 1,5 мільярда доларів

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 14.09.2020 18:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30978

Президент Росії Володимир Путін на зустрічі з білоруським колегою Олександром Лукашенком оголосив про надання Білорусі кредиту на півтора мільярда доларів.

Росія надасть Білорусі державний кредит у розмірі 1,5 мільярда доларів. Про це в понеділок, 14 вересня, заявив президент РФ Володимир Путін під час переговорів з білоруським колегою Олександром Лукашенком в Сочі.

"Зовсім нещодавно з візитом у Білорусі був голова уряду РФ Михайло Мішустін... Ми домовилися про те, що Росія надасть Білорусі в цей складний момент кредит державний - 1,5 мільярда доларів", - сказав Путін.

Він також запропонував Лукашенку вжити заходів для відновлення товарообороту між державами на докризовому рівні. "Що стосується наших економічних взаємин, Росія залишається найбільшим інвестором в білоруську економіку", - нагадав Путін. За його словами, понад 50 відсотків зовнішньої торгівлі Білорусі припадає на РФ, у Білорусі працюють майже дві тисячі підприємств з російським капіталом.

У свою чергу, Лукашенко подякував президенту РФ за підтримку у "час після виборів". За його словами, Путін продемонстрував, що "білоруські кордони - це кордони союзної держави і нікому не дозволено там ховати зброю".

Нагадаємо, що в Білорусі з 9 серпня тривають масові акції протесту проти офіційних результатів виборів президента, згідно з якими перемогу на них здобув чинний глава держави Олександр Лукашенко. В останньому масовому протестному марші, що відбувся в Мінську 13 вересня, взяли участь близько 150 тисяч людей. 400 демонстрантів були затримані.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.