Мороз за добу змінив свою думку. Тепер він за те, щоб депутатські засідання тривали знову у напівпоржній залі

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 4.06.2007 12:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3100

Голова Верховної Ради України Олександр Мороз вважає за необхідне цього тижня перевірити на відповідність законодавству процедуру дострокового припинення повноважень народних депутатів від БЮТ та “Нашої України”.

Про це він заявив сьогодні під час засідання Погоджувальної ради. У засіданні не брали участі лідери опозиційних фракцій.

За словами Мороза, необхідно перевірити, «наскільки юридично вірними» були кроки тих депутатів, які виявили бажання написати заяви про припинення своїх повноважень.

Він зазначив, що ця процедура має відповідати законодавству і Конституції України. «Це буде принциповою справою», - сказав він.

Голова ВР V скликання вважає, що свою відповідь на це питання також мають дати або Центральна виборча комісія, або Конституційний Суд.

Він наголосив, що має бути дана відповідь на питання, наскільки правомірно проводилися з’їзди опозиційних сил, на яких вирішувалося питання про дострокове припинення повноважень народних депутатів. «Парламент повинен отримати грунтовну відповідь», - сказав Мороз.

Питання дострокового припинення повноважень народних депутатів має бути «зроблено юридично бездоганно», - зауважив Мороз. За його словами, якщо таке рішення буде відповідати чинному законодавству, то «тоді настає новий етап правовідносин і підготовка до дострокових виборів».

Голова ВР також наголосив, що на сьогодні є заяви народних депутатів від фракцій «Наша Україна» і БЮТ про вихід з фракцій. При цьому, наголосив він, не всі народні депутати написали письмове повідомлення голові ВР про існування таких заяв.

Мороз також нагадав, що згідно з прийнятою постановою, заяви депутатів про вихід з фракцій мають бути оголошені на пленарному засіданні.

Крім того, він також повідомив, що протягом поточного пленарного тижня ВР планує розглянути 30 питань, серед яких 11 законопроектів внесені Кабінетом міністрів, і 2 – Президентом України.

Як повідомлялося, 2 червня, з`їзди Блоку Юлії Тимошенко і блоку «Наша Україна» достроково припинили повноваження народних депутатів, обраних від цих політичних сил.

Від БЮТ припинено повноваження 129 народних депутатів, від “Нашої України” – 66.

Вчора той самий Мороз публічно заявив, що після припинення повноважень більш ніж 150 нардепів парламент засідати вже не буде.

Від “Аратти”: як бачимо більшовицьке слово, як завжди - нічого не варте. І влада для цих громадян, які тимчасово її отримали від народу - самоціль і вони ладні за неї триматися у будь-який спосіб. Особливо, якщо отримати представницький мандат вже немає реальної можливоті. Бо народ для них, насправді - ніщо, абстрактна “біомаса”, номінальна роль якої участь у масовках та раз на п'ять років пролонгувати їхнє комфортне перебування у владі.

Влдасне, ми й не мали навіть хибної надії, що останні політичні домовленості будуть остаточними. Проте, - жодних сумнівів, що більшовицка тусовка буде чинити опір волевиявленню народу до останньої можливоті. При чому, як показало захоплення ГПУ - навіть суто більшовицькими методами, які не мають нічого спільного із Законом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.