Світлана Тихановська формує тіньовий уряд Білорусі

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 30.09.2020 17:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31028

Екскандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська почала формування тіньового уряду країни, призначивши двох представників - з прав людини та з економічних реформ.

Екскандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська почала формування тіньового уряду країни, повідомив її Telegram-канал у среду, 30 вересня.

"Тихановська призначила представником з прав людини Гаррі Погоняйла - відомого білоруського юриста та правозахисника. Представником з економічних реформ призначений економіст Алесь Алехнович", - йдеться в повідомленні.

Погоняйло був адвокатом у багатьох справах стосовно прав людини в Білорусі, включно зі справами білоруських журналістів Павла Шеремета та Дмитра Завадського. Понад 20 років він є заступником голови Білоруського Гельсінкського комітету. Алехнович є віцепрезидентом Аналітичного центру CASE-Belarus, який вивчає економіку та розробляє економічні реформи для Білорусі.

"Режим Олександра Лукашенка не лише нелегітимний, він більше не впорується зі своїми задачами. Ми не можемо сидіти склавши руки та спостерігати, як країна дедалі більше занурюється в кризу. Тому, щоби забезпечити проведення нових виборів, я продовжую свою роботу з об’єднання всіх демократичних сил білоруського суспільства", - заявила Тихановська.

За словами речниці Тихановської Ганни Красуліної, йдеться про формування команди, яка буде діяти узгоджено з Координаційної радою білоруської опозиції.

Нагадаємо, 20 серпня Генпрокуратура Білорусі порушила кримінальну справу у зв’язку зі створенням опозицією Координаційної ради щодо трансферу влади. Справу порушено за статтею кримінального кодексу про захоплення влади.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.