Глава місії ЄС відповів словами Стуса українським євроскептикам

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 21.10.2020 19:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31067

Слова поета Василя Стуса, що “немає більше вороття до давнього, минулого, старого”, говорять про те, що Україні варто й надалі йти шляхом євроінтеграції, наголосив очільник представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

Очільник представництва ЄС в Україні Матті Маасікас процитував противникам євроінтеграції України українського поета Василя Стуса, який писав про неможливість повернення до минулого. У середу, 21 жовтня, на засіданні комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у Києві, Маасікас зазначив, що останнім часом в Україні та за її межами лунають висловлювання, які ставлять під сумнів стратегічну орієнтацію України та її європейський вибір.

"Нібито угода про асоціацію зв’язує руки українській економіці й усе таке. Можу сказати на це тільки одне: українському народові видніше. За словами Василя Стуса, "немає більше вороття до давнього, минулого, старого". Заради майбутнього України, як стабільної демократичної і процвітаючої європейської держави, ми продовжуємо працювати на цьому обраному шляху. Рухаємося вперед разом", - сказав Маасікас, цитує інформагенція "Українські новини".

Дипломат нагадав, що впродовж чотирьох років виконання економічної частини угоди про асоціацію обсяг торгівлі між Україною та ЄС зріс на 65 відсотків, і ЄС став найбільшим торговельним партнером України. Очільник представництва ЄС також наголосив, що з 2014 року ЄС і європейські фінансові установи мобілізували 15 мільярдів євро на проведення реформ в Україні, додавши, що іноді для отримання Україною фінансування висуваються досить суворі умови.

Маасікас, зокрема, згадав нещодавнє рішення ЄС про виділення Україні 1,2 мільярда євро макрофінансової допомоги на подолання соціально-економічних наслідків коронавірусу, однак не уточнив, коли ці гроші можуть виділити.

Нагадаємо, 19 жовтня Дарницький районний суд Києва зобов’язав автора книги "Справа Василя Стуса" журналіста та історика Вахтанга Кіпіані й видавництво Vivat видалити з книги інформацію про депутата Верховної Ради Віктора Медведчука і заборонити поширення друкованого накладу до усунення порушення немайнових прав депутата.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.