Уряд запровадив карантин вихідного дня

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.11.2020 16:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31113

Кабінет Міністрів у середу схвалив напрацьовані Міністерством охорони здоров’я України зміни до постанови №641, щоб карантин вихідного дня запрацював вже цього тижня.

Економіка України не витримає повного локдауну, тому Уряд та Міністерство охорони здоров’я разом з епідеміологами, аналітиками, представниками бізнесу розробили збалансований варіант додаткових карантинних обмежень.

Про це зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання Кабінету Міністрів України 11 листопада, повідомила пресслужба уряду.

МОЗ ініціювало зміни до постанови №641, які передбачають запровадження в Україні так званого «карантину вихідного дня».

«Розумію, що нові обмеження неприємні та болісні для багатьох представників бізнес-спільноти, що зайняті у ресторанній, розважальній та культурній сферах уряд готовий підставити плече, аби підтримати наших підприємців під час посиленого карантину вихідного дня», — наголосив прем’єр-міністр.

За словами Дениса Шмигаля, повною мірою відновлять та розширяться наступні програми підтримки:

• компенсація частини зарплат робітників у зв’язку з простоєм;

• програма портфельних гарантій, яка має запрацювати найближчим часом (до 80% кредиту буде покриватися державою);

• можливість застосування механізму визнання «карантину вихідного дня» форс-мажорною обставиною, що ми зараз оговорюємо з Торговельно-промисловою палатою;

• продовження реалізації програми доступних кредитів «5-7-9», яка дає змогу отримати кредитні канікули для бізнесу. Мова йде про рефінансування існуючих позик фактично під 0%.

Прем’єр-міністр зауважив, що через експонентне зростання в Україні кількості захворілих на COVID-19, суттєво збільшується навантаження на лікарні та українських лікарів.

«Ковід може призупинити наша відповідальність у дотриманні протиепідемічних заходів: дистанція, носіння маски, використання антисептиків. Якщо захворів член вашої родини, залишайтесь на самоізоляції. Держава сплачуватиме за лікарняний», — підкреслив очільник у
уряду.

За словами Шмигаля ряд зосереджений на тому, щоб українська медична система могла впоратися з напливом хворих і кожен українець отримав необхідну йому медичну допомогу.

Для цього, за словами Глави уряду, ухвалено рішення про виділення додаткових 895 млн грн на забезпечення киснем ліжкового фонду в лікарнях.

«Уряд постійно на контакті з очільниками ОДА та керівниками департаментів охорони здоров’я. Сьогодні також була відповідна селекторна нарада. Чітко всім підкреслено: відсутність результату по забезпеченню лікарень всім необхідним, коли уряд дає фінансові ресурси, — це неприпустимо», — наголосив прем’єр-міністр.

Крім того, Кабінет Міністрів підтримав рішення про виділення додаткових коштів у розмірі 86 млн грн для покращення матеріально-технічного стану закладів охорони здоров’я.

«Зокрема, передбачається виділити додаткові кошти на «ОХМАТДИТ» на придбання рентгенівської трубки до апарату комп’ютерного томографа, придбання джерел іонізуючого випромінювання для апаратів променевої терапії для Національного інституту раку», — зазначив Денис Шмигаль.

Також, за словами Прем’єр-міністра, на 12 млн грн буде розширено фінансування за програмою «лікування українців за кордоном».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.