Кулеба обговорив з ВООЗ питання доступу України до вакцини

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 16.12.2020 12:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31204

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив з регіональним директором ВООЗ підтримку України у протидії COVID-19.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ЄРБ ВООЗ) Ганс Клюґе (Hans Kluge) обговорили підтримку України у протидії пандемії COVID-19.

Як повідомляє пресслужба МЗС України, темами зустрічі також стали доступ до ефективних, якісних та безпечних вакцин.

"Оновлена дворічна програма про співпрацю між Європейським регіональним бюро ВООЗ та Україною відкриває нові можливості залучення міжнародної підтримки для подолання епідемії коронавірусу в нашій державі. Високо ціную, що бюро визначило реалізацію програми одним зі своїх пріоритетів і вже розпочало практичну роботу. Ми прагнемо максимально задіяти потенціал ВООЗ для профілактики, лікування та якнайшвидшої вакцинації населення від COVID-19", - зазначив Кулеба.

У свою чергу, Клюґе запевнив, що ВООЗ тісно співпрацює з партнерами в Україні та за кордоном для ефективної протидії пандемії COVID-19, а також зміцнення української системи охорони здоров’я.

Також Кулеба окремо звернув увагу представника ВООЗ на складну епідситуацію на тимчасово окупованих територіях Донбасу і Криму. "Росія як держава-окупант продовжує ухилятися від виконання своїх міжнародних зобов’язань в рамках Четвертої Женевської конвенції про захист цивільного населення. Мешканці окупованих частин Донбасу та Криму не забезпечені належним медичним та соціальним захистом, що неприпустимо на тлі триваючої пандемії", - наголосив він. У цьому контексті сторони обговорили доступ міжнародних організацій на тимчасово окуповані частини Донецької і Луганської областей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.