МЗС України висловив протест через російський «гумконвой»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.12.2020 19:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31208

17 грудня 2020 року Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест Міністерству закордонних справ Російської Федерації у зв’язку з черговим вчиненням російською стороною міжнародно-протиправного діяння проти суверенітету України.

Про це йдеться у коментарі, надрукованому МЗС України.

Ігноруючи раніше висловлені неодноразові застереження української сторони, без її офіційної згоди, з порушенням законодавства України, умов та модальностей доставки гуманітарної допомоги, які були раніше узгоджені між Україною, Російською Федерацією та Міжнародним Комітетом Червоного Хреста, російська сторона в черговий раз незаконно перемістила так званий «гуманітарний вантаж» на тимчасово окуповані Російською Федерацією території у Донецькій та Луганській областях України.

Переміщення відбулося через російські прикордонні пункти пропуску «Донецьк» та «Матвєєв Курган» і закриті Україною пункти пропуску «Ізварине» та «Успенка». При цьому, російська сторона унеможливила здійснення українськими прикордонниками і митниками обов’язкових контрольних процедур, які передбачені законодавством України та нормами міжнародного права, у тому числі двосторонніми міжнародними договорами.

Враховуючи викладене, Міністерству закордонних справ Російської Федерації надіслано ноту протесту з вимогою до Росії неухильно дотримуватися своїх міжнародних зобов’язань, у тому числі двосторонніх договорів, раніше узгоджених модальностей доставки гуманітарних вантажів. Українська сторона також вимагає у подальшому направляти їх оформленими відповідно до законодавства України і через контрольовані нею прикордонні пункти пропуску.

Міністерство закордонних справ України вкотре наголошує, що відповідним чином реагуватиме на усі подальші міжнародно-протиправні діяння з боку держави-агресора.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.