Керівник “Газпрому” Олексій Мілер вже декілька днів у важкому стані. Демократична Росія взнала про це тільки сьогодні

Автор/джерело -  © NEWSru



Дата публiкацiї - 6.06.2007 10:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3121

Голова найбільшої російської компанії - "Газпрому" Олексій Міллер вже декілька днів знаходиться в лікарні.

З суботи Олексій Міллер знаходиться в лікарні із-за хвороби нирок і стан його важкий, розповів "Відомостям" знайомий голови правління компанії. Госпіталізація була плановою, але виникли ускладнення.

Якийсь час голова "Газпрому" повинен знаходитися під наглядом лікарів, сказав прес-секретар Міллера Сергій Купріянов. Він повідомив, що стан Міллера поліпшується.

До кінця тижня виконуючим обов'язки голови дправління "Газпрому" призначений заступник голови правління і начальник фінансово-економічного департаменту "Газпрому" Андрій Круглов, повідомляють "Ведомости". На економічний форум в Санкт-Петербурзі, який пройде 8-10 червня і де Міллер заявлений як учасник, поїдуть, як і планувалося раніше, чотири з восьми заступників голови правління.

Міллер не вперше відсутній із-за хвороби. У 2001 р. в його відсутність розгорівся скандал: Петро Родіонов, що замінював його, затягнув рішення про викуп допеміссиі "Сибура", і "Газпром" тимчасово втратив над холдингом контроль. Тоді це викликало хвилю чуток про можливу відставку Міллера, але пішов у результаті Родіонов.

Зазвичай Міллера замінював інший заступник голови правління - Олександр Ананенков. У цій якості він не раз вирішував газові проблеми з українським "Нафтогазом" в 2005 році, а в 2004 році домовлявся з керівництвом Exxon про співпрацю за проектом "Сахалін-1". По словах Купріянова, і Круглов на посаді в.о. не вперше.

Фінансист Круглов, якого вважають людиною команди Міллера, теж шість років пропрацював в мерії Петербургу. Правда, трохи пізніше за голову "Газпрому". Прийшов він туди в 1995 р. з посади економіста Dresdner Bank, а керував одним з відділів пітерського Комітету із зовнішніх зв'язків вже після відходу Міллера з поста голови комітету (у 1997-2001 рр.). До "Газпрому" Круглов прийшов весною 2002 р., отримавши посаду начальника департаменту Корпоративного фінансування і крісло в правлінні.

Відставка Міллера не обговорюється, завірили "Відомості" два співробітника апарату голови ради директорів концерну, першого віце-прем'єра Дмитра Медведева, а також чиновника Кремля.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.