Захід закликає російську владу до негайного звільнення Навального

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 18.01.2021 11:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31248

Джейк Салліван, якого обраний президент США Джо Байден має намір призначити радником з національної безпеки, закликав негайно звільнити критика Кремля Олексія Навального.

У своєму твіті, опублікованому в неділю, Салліван заявив, що «атаки Кремля на Навального - це не просто порушення прав людини, а й образа росіян, які хочуть, щоб їхні голоси були почуті».

До звільнення Навального закликав і сенатор Берні Сандерс, який підкреслив, що США повинні проявляти солідарність з тими, хто бореться з корупцією і працює на благо демократії в усьому світі.

Сенатор Боб Менендез також закликав російську владу звільнити опозиціонера. «Страх російського уряду перед легітимної політичної опозиції сьогодні знову стан очевидним з його арештом. Путін повинен звільнити його та почати справжні політичні дебати замість того, щоб боязко ховатися у куті. Російські люди заслуговують на краще», - написав він у себе в Твіттері.



Голова Європейської ради Шарль Мішель назвав затримання Навального «неприйнятним». «Я звертаюся до російської влади з закликом негайно звільнити його», - написав він у «Твіттері».

«Вони не змогли зламати Навального отрутою. Вони не зламають його тюрмою. Хай наша солідарність буде його силою», - написав у себе в Твіттері екс-президент Європейської ради Дональд Туск.

Із закликом звільнити Навального звернувся прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкий, який назвав затримання політика «спробою залякати демократичну опозицію в Росії» і закликав прийняти «оперативні і недвозначні» заходи у відповідь на рівні ЄС.

Раніше Литва заявила, що вона звернеться до Європейського Союзу із закликом негайно ввести нові санкції проти Росії у відповідь на арешт Навального. «Ми закликаємо Росію негайно звільнити Навального і притягнути до відповідальності винних у замаху на його життя», - заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс. У заяві литовської сторони, направленому Reuters, йдеться про те, що арешт Навального порушив правозахисні принципи, встановлені Європейською Радою.

Раніше міністр написав у «Твіттері», що сусідні країни-члени ЄС, Латвія і Естонія, також працюватимуть над «введенням обмежувальних заходів» щодо Росії.

Поліція затримала Навального після прибуття в московський аеропорт в неділю, після того як він повернувся в Росію з Німеччини вперше після отруєння влітку минулого року.

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.