НУ вважає, що більшовики хапаються за соломинку. Як не відтягуй кінець - вибори все одно будуть

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 11.06.2007 17:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3169

Нашоукраїнець Ключковський здивований тим, що коаліціянти вважають, що за їхнім законом вибори провести неможливо.

“Важко сказати, на чому може базуватися остання заява Мартинюка. Адже ухвалений той варіант змін до закону про вибори, на якому наполягала коаліція. Нарікати на те, що за цим законом не можна провести вибори, – це, принаймні, нарікати на продукт власної праці”, - зауважив народний депутат п’ятого скликання, член Президії партії “Наша Україна” Юрій Ключковский, коментуючи репліку віце-спікера Верховної Ради п’ятого скликання Адама Мартинюка, що провести вибори 30 вересня відповідно до Конституції та законодавства України неможливо.

“Є 82 стаття Конституції України, - зазначив Ключковський. – Згідно з нею, Верховна Рада недієздатна, якщо у ній працює менше, ніж 300 депутатів. Тому Президенту навіть немає потреби додатково припиняти її повноваження”.

На його думку, Мартинюк видає бажане з дійсне. “Зараз всі добре можуть бачити, як окремі представники коаліції, зокрема, комуністи і соціалісти чіпляються за соломинку, щоб уникнути перевиборів. Вони роблять все, що загострити ситуацію. А це достатньо небезпечно”, - наголосив народний депутат.

Коментуючи погрозу Мартинюка завести у парламент нових депутатів, Ключковський підкреслив: “По-перше, справа щодо “обнулення” списку Блоку “Наша Україна” перебуває в суді. За законом ЦВК не має права ухвалювати жодних рішень. Тому реєструвати народних депутатів із “хвоста” списку вона не може. По-друге, переконаний, що далеко не всі ті, кого ЦВК можливо захоче визнати, складуть присягу”.

Як повідомлялося раніше, сьогодні Голова ЦВК Володимир Шаповал заявив журналістам, що “обнулити” списки опзиційних фракцій неможливо у зв'язку із прийняттям нової редакції закону про вибори. Неможливо також і привести до Присяги кандидатів у нардепи за партійними списками.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.