Володимир Горбулін: ситуація навколо навчань у Криму - виклик національній безпеці

Автор/джерело -  © ICTV



Дата публiкацiї - 9.06.2006 17:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=323

Виконувач обов`язків секретаря Ради національної безпеки та оборони України Володимир Горбулін вважає, що ситуація в Криму навколо військових навчань за участю НАТО та інших країн, є викликом для національної безпеки.

Володимир Горбулін: боротися з цим явищем можна лише одним шляхом – покращувати рівень життя населення в Україні

"Сьогоднішня ситуація (у Криму) - це виклик національній безпеці, серйозний виклик. Щоб погроза - я би не сказав", - заявив Горбулін, передають "Українські новини". За його словами, РНБО щодня проводить наради з керівниками всіх силових відомств щодо ситуації в Криму.

Горбулін також зазначив, що ситуація в Криму є спланованою акцією якихось сил, виконавцями якої є Прогресивна соціалістична партія, Комуністична партія і Партія регіонів. "Я сьогодні не можу визначити драматургів цієї акції", - сказав Горбулін. За його словами, події у Феодосії показали всі недоліки центральної влади в її кримській політиці.

Секретар РНБО повідомив, що Міністерство оборони у випадку, якщо Верховна Рада не дозволить допуск іноземних військових у рамках проведення навчань "Сі Бриз-2006", готова проводити ці навчання самотужки, без участі іноземців.

Інформація російських ЗМІ спрямована на посилення недовіри до української влади

Володимир Горбулін вважає, що багато російських ЗМІ надають викривлену інформацію про Україну, яка має на меті посилити недовіру до української влади.

"В Росії ЗМІ, які можна дивитися, все що вони показують – це скривлена інформація і вона цілком спроектована тільки на одне: посилити недовіру як російського населення, так і мабуть російськомовного населення в Україні до сьогоднішньої влади України", - заявив В.Горбулін на брифінгу в Секретаріаті президента, передає УНІАН. Боротися з цим явищем, на його думку, можна лише одним шляхом – покращувати рівень життя населення в Україні.

Водночас В.Горбулін звернувся до українських журналістів із запитанням щодо детального висвітлення українськими ЗМІ приїздів до Криму російських депутатів. "У ЗМІ приїзд Зюганова так подається, начебто він щось змінить в житті Феодосії", - сказав В.Горбулін. Він зазначив, що багато російських депутатів приїжджають для того, щоб взяти участь у "підготовлених" для них мітингах, на яких закликають до негативного ставлення до української влади.

"Треба виходити на Красну площу і говорити про свого президента", - сказав він. "Вони не поводять себе як нормальні гості в чужій країні… а ми пишемо про кожний їх крок. Для чого?", - запитав в.о. секретаря РНБО.

Він також зазначив, що щороку, кожного травня в російських ЗМІ розгортається якась чергова кампанія про начебто загрози відпочинку в Криму, в результаті чого туристи розвертаються і їдуть до Сочі.

У Феодосії було затримано двох російських журналістів

У Феодосії сьогодні рано-вранці було затримано двох російських журналістів, які намагалися встановити державний прапор Російської Федерації на висотній будівлі військового санаторію Міністерства оборони України.

Як передає УНІАН, про це повідомила ТРК "Бриз" ВМС Збройних Сил України з посиланням на речника командування українських ВМС підполковника Володимира Бову, який перебуває у Феодосії.

За словами В.Бови, "сьогодні близько 5-ї години ранку на території військового санаторію Міністерства оборони України у Феодосії військовослужбовцями військової служби правопорядку були затримані громадяни Російської Федерації, які намагалися встановити російський прапор на висотній будівлі санаторію. У двох з них були посвідчення російських журналістів".

За три години їх відпустили. За словами В.Бови, у одного з затриманих було посвідчення газети "Русская правда", а у іншого - "Русский журнал".

Від "Аратти": до цих видань безпосереднє відношення має «кремлівський іміджмейкер» Глєб Павловський - головний «спеціаліст по Україні» (котрого ще більш послідовні російські «патріоти» інакше як «Глейба» і не величають).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.