Більшовики у парламентській залі переймаються утопічними прожектами. Від виборів вже нічого не врятує

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 25.06.2007 16:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3291

Членам ПППУ нашоукраїнці радять звернутися до прем'єра та спікера, аби ті їх призначили нардепами пожиттєво. На зборах більшовиків, які, не сприймаючи реальність, граються у парламентській залі.

Юридичний департамент “Нашої України” повторно нагадує, що з 2 червня 2007 року, коли набрав чинності Закон України “Про внесення змін до Закону України “Про вибори народних депутатів України" та деяких інших законодавчих актів України (щодо порядку проведення позачергових виборів до Верховної Ради України та заміщення народних депутатів України, повноваження яких були достроково припинені)”, і до моменту введення його в дію, склалася ситуація, за якої попередній порядок заміщення народних депутатів України, повноваження яких були достроково припинені, втратив чинність, а новий – ще не введено в дію.

Про це сказав керівник юридичного департаменту партії Валерій Карпунцов. Як стало відомо, сьогодні представники ПППУ збиралися привести до ЦВК близько тридцяти своїх партійців, аби ті вимагали від Центрвиборчкому зареєструвати їх народними депутатами.

“За умов, що склалися, Центральна виборча комісія, яка є правозастосовчим органом, не має що застосовувати, оскільки на даний час існує прогалина в частині законодавчого визначення процедури заміщення народних депутатів України, повноваження яких достроково припиненні, - зауважив Карпунцов, - Тобто на сьогодні Центральна виборча комісія не має підстав приймати рішення про визнання обраними та реєстрацію народними депутатами України навіть кандидатів із виборчих списків партії Регіонів, КПУ чи СПУ, які не були “обнулені”.

“Що стосується кандидатів у депутати від Партії промисловців і підприємців України, яка грубо порушила Угоду про утворення Блоку “Наша Україна” та передвиборну програму цього блоку, яку зобов’язувалася виконувати ідучи на вибори, чим фактично зрадила тих виборців, що віддали за неї свої голоси на виборах – то делегати Міжпартійного з’їзду Блоку “НУ” ще 19 квітня 2007 року дали належну оцінку таким діям ПППУ, виключивши її зі складу Блоку, а відповідних кандидатів у депутати – із виборчого списку”, - нагадав Карпунцов.

“Відповідні рішення Міжпартійного з’їзду Блоку “Наша Україна” у встановленому законом порядку оскаржене, скасоване чи відмінене не було, а тому є чинним, а виборчий список – “обнуленим”.

Така позиція безумовно підтверджується і рішенням Печерського районного суду Києва від 11.05.2007 року”, - наголосив керівник юридичного департаменту.

“Таким чином, - переконаний Карпунцов, - кандидати у народні депутати, включені до виборчого списку Блоку “Наша Україна” за квотою ПППУ на виборах 26 березня 2007 року, які усіма правдами і неправдами намагаються набути депутатських повноважень, можуть з таким же успіхом (якщо не більшим) звертатися до Прем’єр-міністра України з проханням надати їм цей статус, причому пожиттєво. Адже для висуванців партії, яка настільки цинічно зраджує свої ідеали та обіцянки, що давалися виборцям – це єдиний спосіб бути представленими у Верховній Раді України”.

Як повідомлялося раніше, спікер парламенту, який втратив правочинність Мороз нещодавно заявив, що декілька сотень кандидатів у нардепи готові у будь-яикй час замінити тих, хто склав повноваження. Зокрема, це кандидати від ПППУ та партії вільних демократів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.