Тимошенко не поділяє нового хоббі політиків - написати свою Конституцію

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 27.06.2007 23:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3317

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко не підтримує ініціативу Президента про двопалатний парламент, але виступає за ухвалення нового тексту конституції на всеукраїнському референдумі.

Про це вона заявила в ефірі 5 каналу.

"Політики самі Конституцію не напишуть, тому що частина політиків хочуть бути президентами, частина – прем’єрами, і вони ще досі не з'ясували, яка має бути Україна – парламентська республіка чи президентська. І вони це не з'ясують", - зазначила Тимошенко.

"Тому наша пропозиція – усунути політиків від написання високопрофесійної Конституції, нова редакція якої мусить бути. Писати мусять люди, які мають фах, які знайомі з конституційним правом, які можуть зробити її збалансованою гармонійною і не під якось політика чи силу", - запропонувала лідер БЮТ.

Водночас Тимошенко висловила здивування пропозицією про двопалатний парламент, зауваживши, що така модель є в основному в державах з федеральним устроєм, а не унітарних.

"Нам двопалатний парламент не потрібен", - наголосила вона.

Що стосується зменшення каденції депутатів, то Тимошенко сказала, що це питання "не принципове".

"Я думаю, що чим частіше вибори, тим якісніше будуть працювати депутати. Бо якщо їх обрати пожиттєво, то вони забудуть і де ті люди", - зазначила вона.

Тимошенко переконана, що текст конституції слід переписати повністю, а "не шматками виривати", і ухвалити остаточну редакцію на референдумі.

Вона також вважає, що слід виписати один проект під парламентську республіку, а інший під президентську, і люди мають визначитись, яка форма їм потрібна.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.