Мороз думає, що Ющенко прямує до монархії. Нашоукраїнці думають, що Мороз хоче знову обратися

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 2.07.2007 15:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3332

Олександр Мороз: Ющенко намагається юридично оформити рух до “неродовитої монархії”. Зварич: заяви Мороза про диктатуру Президента – не більше, ніж передвиборчі гасла.

Лідер соціалістів прокоментував конституційні ініціативи Кучми-Ющенка.

“Говорити про реакційний характер затії можна, посилаючись на окремі характеристики пропонованого тексту: двопалатний парламент, скорочення кількості депутатів, перегляд недоторканості, як приманка для наївних. Балачки про «посилення парламенту», «збалансованості влади» і т.д. – це маскування диктаторських намірів і не більш. Ці питання детально проаналізовані за останні одинадцять років і кожен не лукавий знайде в проведених дискусіях відповіді на все, що його цікавить. А якщо повірити на слово, то відповідь готова: це юридичне оформлення диктатури, рух до «неродовитої монархії» за влучним висловом С. Хмари, це «рух у Європу» з головою, повернутою назад. Шкода часу для аналізу примітивних позицій”. - передає слова Мороза прес-служба партії.

На думку Мороза, за весь час президентства Ющенка, не було жодних позитивних змін.

“Півтора роки абсолютної влади і рік після конституційних змін не запам’ятались жодним позитивним зрушенням від Президента. Позитивним для народу і держави. (Ніхто ж не називає авантюри з достроковими виборами – єдине, чим запам’ятається правління В. Ющенка)”. - наголошує Мороз.

“За два роки до президентських виборів 2004 року В. Ющенко багато разів виступав за перегляд Конституції, у 2003 році ми разом підписали про це Меморандум, а на посаду Президента його «підсадили» соціалісти після того, як він підписав зобов’язання і разом зі своєю фракцією проголосував за зміни до Конституції. За нього голосували, як за президента-реформатора, демократа. Вже будучи Президентом, Ющенко багато разів заявляв про поважне ставлення до Конституції, на якій присягався. Як сталося насправді - всі люди знають”. - сказав Мороз.

“Після наведених вище аргументів дайте собі відповідь на запитання: то хто ж насправді зрадник? Хто відмовляється від своїх зобов’язань і гарантій? Хто десятки разів порушував Конституцію і закони? Хто руйнує судову систему? Хто перебирає на себе повноваження, не передбаченні Основним законом? Таких запитань можна поставити ще десяток. Та відповідь на них однакова і одна”. - підсумував Мороз.

“Якщо диктатура означає посилення процедур захисту прав і свобод людини, посилення принципів парламентаризму та забезпечення механізмів стримування і противаг, тоді я хотів би жити в такій “диктатурі”, - прокоментував аргументацію лідера СПУ постійний представник Президента в парламенті п’ятого скликання Роман Зварич.

“Заяви Мороза про диктаторські наміри Президента – не більше, ніж передвиборчі гасла

Це свідчення того, що колишній голова ВР, коли вже розуміє закономірність і невідворотність виборів і дивиться на рейтинги своєї політичної сили, починає хапатися за соломинку, щоб їх підняти”, - переконаний Зварич.

“Ще ніхто не бачив конкретного проекту змін, які буде пропонувати Президент. Він озвучив лише окремі штрихи, які він бачить у новій редакції Конституції”, - пояснив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.