Регіонали зазіхнули на тернопільські спиртзаводи. Не без допомоги місцевих керівних “патріотів”

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 2.07.2007 23:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3337

Регіонали із Стойком розвалюють спиртову галузь. Фракція “Батьківщина” в Тернопільській обласній раді п’ятого скликання ініціюватиме розгляд даного питання на черговій сесії обласної ради.

Обласне державне об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Тернопільспирт» на протязі багатьох років є лідером вітчизняної спиртової галузі та одним із кращих платників податків в Тернопільській області. Тривалий час старанно формувався склад керівників спиртзаводів, який високопрофесійно веде господарську діяльність підприємств, що і дає можливість втримувати зайняті високі позиції на спиртовому ринку.

Проте ситуація, яка склалася останнім часом в ОДО «Тернопільспирт», веде до занепаду спиртових заводів. Причинами її виникнення є некомпетентні дії, волюнтаристські методи керівництва та практична бездіяльність генерального директора ОДО «Тернопільспирт», депутата Тернопільської обласної ради Матковського А.Б., повідомляє прес-служба регіональної організації БЮТ.

Прикро, що в розвалені спиртової галузі на Тернопіллі активну участь приймає голова Тернопільської облдержадміністрації Стойко І.М. Саме він всіма методами прикриває діяльність Матковського А.Б., якого, до речі, саме губернатор запропонував до списку кандидатів в депутати обласної ради.

Активну роботу по прихватизації спиртових заводів ведуть нардепи-регіонали п’ятого скликання на чолі із Муцом О.П.

За останній рік роботи генеральний директор ОДО «Тернопільспирт» Матковський А.Б. ще й встиг попрацювати в сфері «продажу» посад директорів спиртзаводів.

Щодо осіб, бажаючих привласнити спиртові заводи, то ними є декілька регіоналів із вищих шаблів кабміну та депутатів Верховної Ради. Саме на їхнє благо працюють Муц та Матковський. В разі переходу спиртових заводів із державної власності в приватні руки бюджет області та державний бюджет недотримуватимуть круглу суму надходжень щороку.

27 червня 2007 року 9 директорів спиртових заводів Тернопільщини звернулись до президента, прем’єр-міністра, міністрів з проханням навести лад в спиртовій галузі. В своєму зверненні спиртовики висловили недовіру генеральному директору ОДО «Тернопільспирт» Матковському А.Б.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.