Якщо хтось заважатиме військовим навчанням - отримає за законом

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 5.07.2007 12:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3364

Міністр оборони Анатолій Гриценко заявляє, що будь-які спроби блокувати міжнародні військові навчання Сі Бриз-2007 будуть припинятися правоохоронними органами.

Зокрема, перебуваючи з робочою поїздкою в Одесі, Гриценко сказав, що за проведення міжнародних військових навчань на території України проголосувала Верховна Рада, включаючи партію Регіонів і Соціалістичну партію, крім того, це рішення затвердили Рада національної безпеки й оборони і Президент.

Міністр підкреслив, що фактично міжнародні військові навчання надзвичайно необхідні, оскільки армія одержує значний практичний досвід, а ті політичні сили, що виступають проти міжнародних військових навчань, виступають проти своєї армії.

"Без військових навчань вона (армія) втрачається. Усі спроби щось блокувати буде припинено правоохоронними органами", - сказав Гриценко.

Як повідомлялося, Комуністична партія 4 липня заявила про намір провести масові акції протесту проти міжнародних військових навчань Сі Бриз-2007, які планується провести в Одеській і Миколаївській областях.

Крім того, напередодні більше тисячі осіб взяло участь хресній ході, спрямованому проти навчань Сі-Бриз - 2007, який пройшов в Одесі.

Водночас Блок Наталії Вітренко у Донецькій області набирає добровольціві для участі в акціях протесту проти проведення військових навчань Сі-Бриз 2007.

Міноборони планує в липні провести в Одеській і Миколаївській областях міжнародні тактичні навчання Сі Бриз - 2007 за участі близько 1,2 тисяч військовослужбовців з 13 країн світу. Україна буде представлена 10 кораблями, 3 літаками, 8 вертольотами.

Раніше Президент Віктор Ющенко дозволив відповідним указом провести багатонаціональні військові навчання на території України за участі іноземних військових, у тому числі навчання Сі Бриз - 2007. 6 квітня Рада дозволила допуск іноземних військових в Україну для навчань у 2007 році.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.