Туреччина чи Крим? Кримські курорти стали ще дорожчими

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 13.06.2006 20:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=341

Курортні ціни на півострові зростуть цього року на чверть, повідомляє Міністерство курортів і туризму АРК. Причин для подорожчання декілька.

Відпочинок в Криму стане ще дорожчим

По-перше, як стверджують експерти, на підвищення цін вплинуло зростання тарифів на енергоносії, паливо і продукти харчування.

Дорожнеча відпочинку тісно пов’язана також з цінами на квитки за проїзд в залізничному транспорті. Нагадаємо, від учора пасажирські перевезення зросли на 48 %. Квитки за проїзд в середньому подорожчали на 15-30 грн. (залежно від відстані). Останній чинник, вважають експерти, найбільше вдарить по кишені туристам із заробітком нижче середнього. Істотних втрат зазнають і туристичні фірми.

Разом з тим учасники кримського ринку туристичних послуг нарікають на політичну нестабільність на півострові. Події у Феодосії відлякують потенційних туристів. Так, низка російських туроператорів відпочинок на півострові вважають небезпечним. Випадки відмови від путівок до Криму, особливо дитячих, в Росії почастішали.

"Телеграми туроператорів, що з’ясовують ситуацію, що там у вас відбувається, телеграми в санаторії. Ті туроператори, які роками працювали із здравницями, особливо східними, починають сумніватися",- говорить міністр курортів і туризму АРК Володимир Савельєв.

Попри те останні підрахунки свідчать - кількість відпочиваючих в Криму залишиться на торішньому рівні. Щоб підтримувати ситуацію на цьому ж рівні і заохотити ще більше туристів в Криму на час курортного сезону готові спростити процес перевірки документів. Як повідомлялося раніше, цей експеримент почнеться з 15 червня ц.р. Державна митна служба в документах українців, що виїжджають на відпочинок, перевірятиме тільки прізвища. Відмінять на час сезону подвійний контроль потягів, які прибувають до Криму з Росії і Білорусії. Щоправда, це торкнеться тільки потягів з дітьми.

Також в Міністерстві курортів і туризму республіки збираються збільшити період відпочинку в Криму. В першу чергу за рахунок розвитку спортивного туризму, лікування, гірськолижного спорту і дайвінгу. На підтримку варто розраховувати і тим, хто надає послуги зеленого і сільського туризму. Для цих цілей бюджет Криму передбачив в цьому році 200 тис. грн.

Тим часом, за словами виконавчого директора Кримської асоціації туристичних агентств (КАТА) Ірини Чухлової, російські туристи цього року надали перевагу відпочинку в Болгарії і Туреччині перед чорноморськими курортами, що вплинуло на зниження туристичного потоку в травні на 50%.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.