Усього 2 тисячі співвітчизників відгукнулися на заклик Президента Путіна. Не густо. Мабуть платять малувато

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 13.07.2007 23:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3438

До консульств Російської Федерації в Україні на сьогоднішній день подали заяви на участь у державній програмі з добровільного переселення до Росії понад дві тисячі громадян України.

Про це повідомив аташе Генерального консульства Російської Федерації у Сімферополі.

"На сьогоднішній день такі заяви подало понад дві тисячі громадян України, серед яких п’ятсот кримчан", сказав він в інтерв’ю газеті Ялтинський кур’єр.

Він також відзначив, що головна мета державної програми — "стимулювання і організація процесу добровільного переселення до Росії співвітчизників, які мешкають за кордоном".

За його інформацією, приймати "співвітчизників" з України і інших країн колишнього СРСР будуть Красноярський, Приморський і Хабаровський край, Амурська, Іркутська, Калінінградська, Калузька, Липецька, Новосибірська, Тамбовська, Тверська і Тюменська області.

"Держпрограма реалізується поетапно до 2012 року, і в майбутньому до цих регіонів долучаться інші", зазначив Релкін.

Рік тому президент РФ Володимир Путін підписав указ Про заходи по сприянню добровільному переселенню в РФ співвітчизників, що проживають за кордоном.

Нагадаємо, Російська Федерація виплачуватиме добровільним переселенцям на російську територію одноразову виплату на облаштування в розмірі від 1,4 до 2 тисяч американських доларів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.