ГПУ поновлює політичні репресії задля спокою корупціонерів

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 20.07.2007 15:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3484

Так сприйняли поновлення, за ініціативою партії Регіонів, кримінальної справи проти Андрія Шкіля у блоці “Наша Україна-Народна Самооборона”.

“У справі Шкіля була поставлена “крапка”. Поновлення розслідування щодо його участі у акції “Україна без Кучми” – це політичні репресії”, - сказав, коментуючи подію, народний депутат п’ятого скликання Володимир Мойсик.

“Оскільки депутати-“опозиціонери” склали свої повноваження і позбулися депутатської недоторканності, ГПУ хоче використати момент і продемонструвати свою псевдо-силу”, - наголосив він.

Мойсик порадив Генеральній прокуратурі займатися розслідування реальних справ. Він нагадав, що свого часу ГПУ масово позакривала справи проти головних корупціонерів України.

“Поновленням розслідування щодо Шкіля прокуратура хоче залякати депутатів-опозиціонерів п`ятого скликання і " навіяти" їм, що у них можуть бути проблеми”,- підкреслив Мойсик.

“Однак я вважаю, що в Україні настав час змін, і після дострокових парламентських виборів мають піти в минуле “антикризовики” і їхні політичні розправи з опонентами", - наголосив Володимир Мойсик.

“Рішення ГПУ про відновлення розслідування участі Андрія Шкіля в акції "Україна без Кучми" є, щонайменше, дуже дивним. По аналогії можна очікувати, що ГПУ відновить розслідування діяльності у 60-ті - 70-ті роки Ярослава Кендзьора, посмертно В’ячеслава Чорновола та всіх українських дисидентів, які боролися із тодішнім комуністичним режимом”, - сказав у коментарі народний депутат п’ятого скликання Ярослав Кендзьор.

“Це можна розцінювати не інакше як спробу реанімації “кучмізму” в Україні. Поза всяким сумнівом, такі дії правоохоронних органів свідчать про те, що країна потребує нагальних змін”, - наголосив Кендзьор.

“Сьогодні у всіх правоохоронних органах і судах ще й досі панує “совєтський” дух, дух “кучмізму”. Бандити різного рангу, хабарники, корупціонери і просто кримінальні авторитети знаходять собі місця у сесійній залі ВР, почуваючи себе там впевнено і спокійно”, - підкреслив він.

“Переконаний, що дострокові вибори 30 вересня і прихід у парламент демократичної коаліції, яка сформує демократичний уряд, змінять ситуацію в країні на краще”, - додав Кендзьор.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.