ГПУ подумає, чи виконувати замовлення регіоналів на Шкіля

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 23.07.2007 10:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3490

ГПУ знову призупинила розслідування кримінальної справи проти бютівця Андрія Шкіля за участь у акції “Україна без Кучми”, розслідування якої було поновлено на минулому тижні за зверененням від регіоналів Ринатом кузьміним.

ГПУ призупинила розслідування кримінальної справи проти члена БЮТ Андрія Шкіля по підозрі в організації масових безладь в 2001 році в Києві.

Про це повідомив начальник прес-служби Генпрокуратури Олексій Бебель.

«Кримінальна справа (по частині 1 статті 71 Кримінального кодексу (організація масових безладь) зупинена», - сказав Бебель.

Як повідомлялося раніше, на минулому тижні ГПУ, за депутатським зверненням партії Регіонів поновила провадження по кримінальній справі проти Андрія Шкіля за організацію участь у масових заворушення, які сталися під час акції “Україна без Кучми” у 2000 році.

Депутат ПР Владислав Забарський повідомив, що відразу після складення Андрієм Шкілем депутатських повноважень він звернувся до Генпрокурора з проханням завершити розслідування і направити справу до суду, якщо її не поновлено. Заступник генпрокурора у листі на адресу депутата ПР повідомив, що справу проти БЮТівця поновлено.

Депутат регіонал заявив: "Ця справа буде своєрідним тестом для Банкової, що, як відомо контролює суди, на її прозорість і чесність. Адже вона неодноразово заявляла, що бандити повинні сидіти у тюрмах”.

У блоці НУ-НС відновлення провадження по цій кримінальній партії назвали початком політичних репресій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.