Президент вважає, що урядовці не переймаються енергетичною безпекою

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 6.08.2007 17:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3570

Президент України Віктор Ющенко оцінює сучасний стан енергетичної безпеки держави як неприйнятно низький.

На цьому сьогодні під час брифінгу в Секретаріаті Президента України наголосив заступник Секретаря РНБО Юрій Продан, повідомляє прес-служба.

Він нагадав, що 2 серпня ц.р. Президент України видав Указ щодо стану в галузі енергетичної безпеки України та державної політики в цій сфері, яким введено в дію рішення РНБО від 15 червня 2007 року.

Продан нагадав, що РНБО акцентувала увагу Уряду на невирішеності ключових проблем енергетичної безпеки в Україні. Йдеться про повільне впровадження ринкових відносин в паливно-енергетичній сфері (стосується сфери роздержавлення об’єктів галузі). Також виконавча влада недооцінює недосконалість вітчизняної системи регулювання в сфері природних монополій, що є причиною непрозорості встановлення цін і тарифів у енергетиці, необхідність диверсифікації джерел постачання енергоресурсів в країну, проблему відсутності в Україні механізмів підвищення ефективності використання енергетичних ресурсів.

За словами Продана, занепокоєння РНБО викликає фінансовий стан компанії НАК «Нафтогаз України» та його дочірнього підприємства – компанії «Укртрансгаз». До 20 серпня ц.р. уряд має проаналізувати ситуацію та розробити заходи, спрямовані на фінансове оздоровлення НАКу. «Важливим завданням у контексті підвищення енергетичної безпеки визначено розроблення і затвердження до кінця поточного року системи показників ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів та запровадження їх моніторингу», – зауважив він.

Прем’єр-міністру рішенням РНБОУ доручено взяти під особистий контроль діяльність виконавчої влади із забезпечення виконання плану заходів щодо енергетичної безпеки держави, підкреслив Продан.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.