Янукович зробив вигляд, що не пойняв, чому оцей ЄС не хоче мати із ним справи

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 11.09.2007 11:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3735

Прем'єр-міністр України Віктор Янукович констатує погіршення візового і торгового режиму Європейського Союзу з Україною.

Таку думку він висловив сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів.

«Ми бачимо, що впроваджується система, яка погіршує ситуацію для наших товаровиробників на європейських ринках. Ми бачимо, що відкрито нові антидемпінгові справи в Євросоюзі, підвищуються митні платежі на нашу продукцію», - сказав Янукович.

Глава уряду доручив Міністерству закордонних справ і Міністерству економіки проаналізувати ситуацію і підготувати відповідну доповідь, узгоджену зі всіма міністерствами і відомствами, до дня проведення саміту Україна-ЄС в Києві 14 вересня.

«Ми не хотіли б, щоб підготовка нової десятирічної угоди з ЄС проходила на тлі погіршення ситуації з деяких напрямів у відносинах з Євросоюзом», - пояснив прем'єр.

Янукович також відзначив невдоволення посилюванням візового режиму для громадян України. «На наш погляд, він є доволі жорстоким і змушує наших людей стояти в чергах під посольствами. Нам потрібно подивитися на це питання і висловити свою думку зору з тих недоліків, які сьогодні існують у відносинах з Євросоюзом», - вважає прем'єр-міністр.

Глава уряду також вважає за доцільне порушити всі проблемні питання на саміті Україна-ЄС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.