Із серії “більшовицькі фішки”: Янукович для “своїх”.

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 15.09.2007 21:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3760

Кабінет Міністрів домовився з Донецькою обласною радою про співпрацю щодо розвитку регіону до 2012 року.

Відповідна угода на 2007-2011 між Кабміном і Донецькою облрадою підписав перший віце-прем’єр-міністр міністр фінансів Микола Азаров і голова Донецької облради Анатолій Близнюк.

На церемонії підписання був присутній прем’єр-міністр Янукович, що знаходився у передвиборній відпустці.

Виступаючи перед підписанням цієї угоди, Янукович зазначив, що підписання такого роду угод між урядом і регіонами сприятиме створенню єдиного механізму роботи вертикалі виконавчої влади, розвитку самоврядування в регіонах.

«Ми робимо такий, я б сказав, юридичний крок, підписуючи угоду між урядом і місцевою радою, це перший крок щодо створення єдиної вертикалі влади», - заявив він.

Також прем’єр підкреслив, що йде робота з підготовки аналогічних угод з іншими регіонами.

На думку Януковича, 2008 рік стане початком реалізації подібних пілотних проектів, які дадуть можливість чіткіше погоджувати реалізацію державних і регіональних програм.

«Я хочу побажати доброго шляху цьому проекту, щоб він сприяв вирішенню багатьох проблем, які стоять перед Донецькою областю», - побажав прем’єр.

Планується, що Донецька область одержить 4,238 млрд. гривень інвестицій, зокрема 3,628 млрд. гривень з державного бюджету, 236 млн. гривень з місцевих бюджетів, 374,3 млн. гривень від суб’єктів підприємницької діяльності. Гроші будуть направлені на реалізацію сумісних заходів та інвестиційних проектів.

Зокрема, увага приділятиметься підвищенню ефективності роботи підприємств вугільної галузі, зниженню рівня негативного впливу промисловості на навколишнє середовище, підвищенню рівня охорони здоров’я.

Як повідомлялося, Янукович відбув у Донецьку область для зустрічі з виборцями. З 12 вересня Янукович знаходиться у передвиборній відпустці.

Від “Аратти”: може для може для Миколи Азарова, який ніні в.о. обов'язки Януковича, це звучатиме як новина, але державна вертикаль виконавчої влади вже передбачена діючою Конституцією та законами України. І цей механізм державной системи влади не передбачає такої процедури, як укладання додаткових юридичних договорів між державними чиновниками на виконанння ними ж їхніх функціональних обов'язків. Чи пани Янукович і Азаров про них згадали напередодні виборів? А що вони робили раніше, в такому випадку?

До речі, у документі нез'ясованого юридичного статусу, укладеного фізичними особами Азаровим і Близнюком(оскільки чинне законодавство не надає такого права посадовим особам, без відповідного делегування повноважень колегіальними органами у межах їхніх законних повноважень) про державні інвестиції, тобто перерахування коштів із Держбюджету, то тут вже починає тхнути криміналом. Бо не має права ні Азаров, ні Янукович на власний розсуд роздавати чи забирати кошти із Державної скарбниці. Розпис фінансування усіх державних видатків, тобто Бюджет ухвалюється парламентом і має силу закону, за порушення якого - світить позбавлення волі(для когось - далеко не перше).

То ж звідки Азаров і Янукович візьмуть “3,628 млрд. гривень з державного бюджету, 236 млн. гривень з місцевих бюджетів, 374,3 млн. гривень від суб’єктів підприємницької діяльності”, які вони зобов'язалися надати донеччанам? При тому, особливу увагу заслуговує сума 374,3 млн.грн. “від суб'єктів підприємницької діяльності”. Це як зрозуміти: здиництво чи общак від хабарів? Бо знову ж таки, суми податків, які платять зазначені суб'єкти надходять у Дежавний та місцевий бюджети, якими ні пан Близнюк, ні пани Янукович і Азаров розпоряджатися на свій розсуд не можуть, бо формують ці кошториси виключно ради відповідного рівня.

І, врешті, договірні зносини у взаєминах можуть бути виключно між суб'єктами федерації, кожен із яких є більш самостійним, ніж адміністративно-территориальна одиниця унітарної держави. Це що, новий різновид ПіСУАРу?

В усякому разі, відповідно до чинного законодавства, шоу і цидулки, які підписані із такою помпою - є звичайною локшиною, оскілки не мають ніякої юридичної сили. Проте, тхнуть криміналом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.