Перше, що зробить Тимошенко на посаді прем’єра

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 22.06.2006 20:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=383

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що на посаді прем’єр-міністра перш за все займеться наведенням порядку в енергетиці та у тарифах на житлово-комунальні послуги.

Перше, що зробити, це навести порядок сьогодні з хаосом у системі енергетики - Тимошенко

"Я думаю, що нам потрібно перше, що зробити, це навести порядок сьогодні з хаосом у системі енергетики, навести порядок з хаосом у системі вартості енергоносіїв та житлово-комунальних послуг", - сказала вона.

Тимошенко висловила переконання у тому, що зараз є всі підстави для перегляду раніше прийнятих рішень щодо постачання газу в Україну та щодо тарифів на газ для населення.

Крім того, Тимошенко також висловилася за перегляд ефективності видаткової частини бюджету на 2006 рік.

Перші поїздки з газових питань

Юлія Тимошенко планує на посаді прем’єр-міністра здійснити перші поїздки до тих країн, з якими потрібно врегулювати питання постачання газу в Україну.

"Я, як і обіцяла, зроблю поїздки, які стосуються врегулювання питань по газу", - сказала Тимошенко.

Водночас вона наголосила на тому, що доки не відбулося голосування, конкретні плани складати зарано.

Як повідомлялось, Національна комісія регулювання енергетики (НКРЕ) 30 березня 2006 року ухвалила рішення про підвищення тарифів на газ і електроенергію для населення на 25% з 1 травня.

Кабінет Міністрів України своєю постановою №605 від 29 квітня доручив НКРЕ з 1 липня встановити тарифи на газ для населення не вище 414 грн. за 1 тисячу кубометрів. 8 червня 2006 року НКРЕ прийняла відповідну постанову, підвищивши тарифи на газ для населення з 1 липня на 85%.

Сьогодні, 22 червня, Міністерство юстиції України зареєструвало рішення НКРЕ про підвищення цін на газ для населення на 85% з 1 липня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.