Росія тисне на гаранта газовими “боргами”. Щоб сформували ширку

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 12.10.2007 23:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3953

Співпадіння заяв Газпрому про космічні борги України і початку формування більшості у новообраному парламенті - не випадкове. Росія втручається у внутрішні справи України.

“Позиція Росії щодо газового боргу та скорочення поставок блакитного палива в Україну – це прямий тиск на Президента Ющенка у період формування коаліції”, - сказав Микола Катеринчук.

Він назвав політичними заяви російського газового монополіста компанії “Газпром” про намір скоротити постачання газу в Україну.

Катеринчук нагадав слова посла Росії в Україні Віктора Чорномирдіна про те, що ціна на газ для України залежатиме від формату коаліції.

“Російська Федерація завжди використовувала питання енергетичної безпеки, як тиск на формування влади в країні”, – додав він.

За його словами, Президент окреслив завдання для нового уряду, а саме встановлення чітких та прагматичних стосунків у питаннях газу. “Нинішні українсько-російські газові відносини нагадують мені “розборки” між олігархами. Газова політика повинна бути прозорою» ,- підсумував Микола Катеринчук.

Він також не виключає, що у майбутньому Україна має перейти до прямих контактів на постачання газу із Туркменістану.

В свою чергу, вчора Газпром виступив із заявою про те, що так званий борг України не має нічого спільного із політикою. Це - нормальна робота господарюючих суб'єктів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.