Тарифна війна. Київський мер висловився за підвищення тарифів, під прапором захсту бідних

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 15.10.2007 17:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3970

Київський міський голова Леонід Чероновецький заявляє про намір добитися підвищення комунальних тарифів для елітних будинків у столиці.

Як повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації, про це він сказав, коментуючи ситуацію з тарифами на комунальні послуги.

«Тарифи я не збираюсь підвищувати, - заявив мер. - Принаймні для майже половини київських будинків”. З цією метою, за словами міського голови, “ми інвентаризували старі споруди, зокрема бараки, і для таких споживачів ввели привілеї, пільги».

«Щоб знизити тарифи для старих будинків до рівня, який був до підвищення цін на газ, ми збільшили плату для решти споруд у місті», - заявив мер Києва.

Черновецький підкреслив, що проблема з тарифами популістська. Насправді ж вони лишаються практично найнижчими в Україні, крім, можливо, Дніпропетровська.

«Я не маю наміру нічого ініціювати в цій сфері, проте є одне “але”. Я збираюся знижувати тарифи і доб’юся свого. Але підвищу тарифи для будинків, де помешкання коштують по мільйону доларів, натомість зменшивши тарифи для незаможних», - підкреслив мер Києва.

Від “Аратти”: хрущовки у центрі столиці на вторинному ринку нерухомості вже давно коштують сотні тисяч доларів. Проте їхня вартість аж ніяк не свідчить про майновий стан тих, хто там мешкає.

Аналогічно можна стверджувати про новобудови, в яких люди вимушені купувати житло, влізаючи у глибоку боргову яму. І зовсім не тому, що мають рівень достатку вищий за середній, а тому, що десь треба жити.

Відтак, спекулятивна складова у ціноутворенні, на яку так полюбляє посилатися мультиміліонер Черновецький, який, до речі теж не погано нажився на спекуляціях із нерухомістю, абсолютно не є показником, за яким можна хоча б умовно розділити людей на багатих і бідних.

Чи бідні, у розумінні Черновецького, це ті, хто завдяки “турботіі” його влади продовжує мешкати у ганебних комуністичних бараках та харчуватися у благодійних харчевнях київського мера-мільйонера?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.