У Київській фортеці виявили каземати НКВС та документи

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 17.10.2007 00:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3984

На території Васильківського укріплення в Національному історико-архітектурному музеї “Київська фортеця” в між бульваром Лесі Українки, вулиці Чигоріна і Щорса на глибині 4-6 метрів виявлені каземати, в'язниця і тунелі, а також кріпосні стіни.

За версією директора музею «Київська фортеця» В’ячеслава Кулініча, там знаходилася таємна в'язниця НКВС.

Також знайдено унікальне фото, на якому зображена Київська фортеця в первозданному вигляді за секунду до потужного вибуху на одному з військових складів у 1918 році. Фотографові, що пролітав на літаку над вибухом, вдалося увічнити початок пожежі.

За інформацією Кулініча, про існування цієї частини фортеці співробітники музею здогадувалися і раніше, але можливості вивчити фортецю не було, оскільки на території базувалася спортивна рота Міноборони.

«Ми ніяк не могли зрозуміти, чому бійниці башти розташовані так невисоко і гарматами вниз. Це фото дало нам можливість зрозуміти, що частина фортеці була засипана», - розповів директор фортеці.

За його інформацією, приблизна площа цієї частини споруди – 30 га.

«З двох боків цієї ділянки (Щорса, 44) ведеться незаконне будівництво. У сам тунель вдалося потрапити всього один раз, і після цього вхід в тунель заварили забудовники. Зараз на територію виявленої знахідки потрапити ми не можемо. З виявлених знахідок – цистерни, в яких, імовірно в кислоті, знищували останки розстріляних, знайдені також пристосування для перевезення трупів. Крім цієї унікальної знахідки, якщо все відновити повністю, відкопати всю засипану фортецю, то, ймовірно, вся знахідка стане сенсацією світового масштабу – може бути визнана найбільшим пам`ятником фортечної архітектури», - розповів Кулініч.

Від “Аратти”: про те, що активно знищуються сліди комуністичних злочинів - ми вже повідомляли й неодноразово.

Проте, вже очевидна певна закономірність - все це відбувається за мовчазної згоди гаранта та ... націонал-патріотичних(як вони себе звуть) політичних сил.

А виконавець також відомий - більшовицька коаліція, проти якої народ проголосував 30 вересня.

Не відомо лише одне - коли у Президента з'явиться політична чи хоч якась воля навести в країні порядок.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.