Черновецький знайшов найменш захищену верству киян. У ГПУ

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 25.10.2007 12:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4034

Члени фракції Блоку Юлії Тимошенко в Київраді припускають, що сьогоднішнє рішення про передачу житла Генеральній прокуратурі України, яке планується прийняти на засіданні сесії, може бути розплатою за нереагування на земельні оборудки від 1 жовтня.

Про це заявили сьогодні на брифінгу перед початком пленарного засідання сесії Київради голова фракції БЮТ Тетяна Меліхова та депутат цієї фракції Юрій Дмитрук.

«10% житла, яке побудовано в трьох районах - Голосіївському, Печерському, Шевченківському, – пропонується передати Генеральній прокуратурі. В мене виникає запитання, чи не є це рішення сьогодні тою платою за 1 жовтня? Це я просто ставлю таке риторичне питання», - сказав Дмитрук.

Він наголосив, що досі депутатам ради не надали документів щодо рішень сесії від 1 жовтня, і невідомо, чи підписав мер ці рішення.

У свою чергу, Меліхова зазначила, що на сесії 1 жовтня, за даними БЮТ, членам житлових кооперативів було роздано 1,5 тис. га землі. При цьому вона підкреслила, що ці кооперативи були зареєстровані в один і той же проміжок часу і на одних і тих самих фізичних осіб.

Меліхова також зазначила, що протягом каденції Леоніда Черновецького на посаді мера столиці близько 12 тис. мешканців Києва звертались до Київради з проханням передати у власність 10 соток землі, на які вони мають право згідно із законодавством. «Відповіді йдуть штамповані, що згідно з Генеральним планом розвитку міста місць для ведення індивідуальної забудови немає. Ці відповіді надаються вже півтора роки», - сказала Меліхова.

Водночас, за її словами, 1 жовтня без проблем була надана у власність земля 18 житловим кооперативам, які були зареєстровані протягом липня цього року. «Це не громадяни, це 18 житлових, обслуговуючих кооперативів, зокрема «Медик», «Освітянин», «Житловик» і т.д. Зареєстровані вони в Печерському районі. Це одні й ті ж фізичні особи. Наприклад, 9 кооперативів – йде прізвище Валентина Лопух, 9 – Костянтин Панченко. Вони всі зареєстровані протягом липня», - повідомила Меліхова.

Голова фракції БЮТ у Київраді також наголосила, що у власність була передана земля сільськогосподарського призначення, але її статус було змінено, і тепер ці землі відведені під житлову забудову. Через сумнівну зміну цільового призначення цих 1,5 тис. га сільськогосподарських земель, за підрахунками БЮТ, держбюджет втратив значні кошти.

Згідно з проектом рішення Київради, Генеральній прокуратурі пропонується передати 10% загальної площі у житлових будинках на вулиці Горького (Антоновича), 74/78; на перетині вулиць Іллі Еренбурга та Жилянської; на бульварі Дружби народів, 14-16; у провулку Лабораторному, 7; у провулку Виноградному, 4; на вулиці Кіквідзе, 20-22; на перетині вулиць Олеся Гончара та Михайла Коцюбинського; на вулиці Студентській, 2; на перетині вулиць Антоновича та Володимиро-Либідської.

Як повідомлялося раніше, 17 жовтня Меліхова заявила, що майже після кожної сесії міськради БЮТ звертався до органів прокуратури з проханням перевірити законність ухвалених рішень про відведення землі.


Від “Аратти”: про прихильність діючого мера столиці до земельних афер регулярно пишуть не тільки депутати київради, а й ЗМІ.

Беремо на себе сміливість нагадати Генеральному прокурору Медедьку, що відповідно до чинного законодавства, публікація в ЗМІ вже є достатньою підставою для порушення ним, як прокурором, або прокурором нижчого рівня, за територіальною ознакою,
слідчих дій, для перевірки фактів, які мають ознаки правопорушень чи злочинів, які наводяться у публікації ЗМІ, для прийняття рішень, відповідно до чинних процесуальних норм.

Між тим, ні ми, ні інші мешканці столиці так і не почули жодного слова від особисто Генпрокурора та його підлеглих, наприклад, наскільки законними є дії столичної влади із роздачі земель під забудову за відсутності Генплану забудови столиці, який би відповідав реаліям. Особисто для пана Медведька та його підлеглих, нагадаємо, що без цього документу, відповідно чинного законодавства, здійснювати забудову територій прямо заборонено.

Від так, ми публічно жадаємо від пана Медведька і Президента України Віктора Ющенка, як гарантів виконання наших невід'ємних прав, гарантованих Конституцією України, відповіді на питання: коли у столці, а також інших містах і населених пунктах України припиниться земельний дерибан? Коли, скільки і у який спосіб притягнуто до відповідальності посадових осіб, за порушення законодавства про відведення землі та незаконну забудову, в тому числі - прокурорських працівників за корупцію та злочинну бездіяльність?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.