Херсонщина претендує на “лаври Алчевська”

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 5.11.2007 16:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4109

Три міста Херсонщини, включаючи обласний центр змагаються за завання “Алчеську цього року”. При тому, громадяни за типу послуги опалення - платять, але в оселях від того не теплішає. Чи є в державі той, хто захистить їхні законні права?

В Україну прийшла зима. Після першого снігу, синоптики попереджають і про перші серйозні морози. На сьогоднішню ніч Гідрометеоцентр обіцяють до 9° нижче нуля, на завтрашню - до мінус 11 градусів. Вдень буде тепліше - від двох морозу до трьох тепла.

Але деяких мешканців України навіть ці цифри лякають.

У трьох містах Херсонщини - самому обласному центрі, Каховці та Новій Каховці досі не вмикнули опалення.

Тепло є лише у половині херсонських шкіл, та у чверті садочків. Каховка і Нова Каховка похвалитися не можуть й тим. У обласній адміністрації затримку з теплопостачанням пояснюють заборгованістю. Кажуть: підключатимуть будинки до опалення лише після повної сплати боргів за спожите раніше.

Якщо гроші не сплачуватимуть і у подальшому до кінця листопада, за підрахунками обласної влади, борг за побутовий газ зросте до семи-восьми мільйонів гривень.

Від “Аратти”: між тим, насправді невідомий чиновник із обладміністрації просто збрехав, бо більшість громадян і в Харсоні, і Каховці, і Новій каховці за спожите тепло(незалежно від його наявності у системі опалення) платять. Десятому посереднику, якому держава дозволила прихватизувати крантик.

Обласна Адміністрація клянеться, що гроші за спожите паливо у Київ перераховано. Але міністр ПЕК більшовицького уряду Юрій Бойко стверджує, що тих грошей не бачив.

Отже, кінцеві споживачі розрахувалися, але у системі відмивання їхніх грошей сталося надто повне вимивання. І цим навряд чи кого здивуєш.

Проте, виникає питання: хто у ций державі має захистити законні права громадян? Чи може київські дядьки чекають, поки громадяни візьмуть вила та самі себе захистять від злочинної влади?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.