Президент Ющенко розкритикував ДАЇ та зажадав високих штрафів

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 12.11.2007 14:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4150

Низькі суми штрафів в Україні є однієї з найвагоміших причин великої кількості правопорушень на дорогах.

Про це сьогодні заявив Президент Віктор Ющенко на нараді із керівництвом МВС.

Зокрема, Ющенко навів статистику, згідно з якою, штрафи за водіння у нетверезому стані в Україні є найнижчими у Європі і країнах СНД. Так, в Україні штраф складає 36,52 євро, в Росії до 360 євро , у Білорусії - 160 євро.

Говорячи про штрафи, Президент також відзначив, що з року в рік рівень і кількість їх стягнень зменшується. Таким чином, наголосив він, на 2000 рік було стягнено 130 мільйонів грн., на 2007 в бюджет поступило всього 19 млн. грн.

Серед наявних проблем, які впливають на кількість ДТП, Президент також відзначив несправність міського та міжміського транспорту, зокрема, автобусів. Таким чином, наголосив Президент, кожний четвертий автобус в Київській області є несправним, в Чернівецькій області кількість несправних автобусів складає 24 %, в Черкаській – 22%, в Севастополі – 20 %. Загалом, за його словами, по державі курсують 14 % автобусів з несправностями.

Як зазначив Ющенко, кожне з 16-ти ДТП здійснюється за участю водії в нетверезому стані.

Від “Аратти”: як показує практика, збільшення штрафів пропорційно збільшить спокусу корупції серед працівників МВС, але аж ніяк не вплине на ситуацію на дорогах України.

Для того, щоб щось змінити на краще, як на нас, потрібно повністю ліквідувати совітське відомство, яке досі працює за принципами, закладеними Дзержинськими та Беріями.

Із корупцією можна буде ефективно боротися лише в тому випадку, коли поліція, в тому числі й дорожна, буде підкорятися лише закону, та шерифу, обраному населенням відповідного регіону. Інше - від лукавого чи недолугого. Бо як не старайся, а корумпований совковсько-міліцейський генералітет інакшим не зробиш, як і саму корупційну систему.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.