Хто всрався? ПроФФесор знову знайшов казлов

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 15.11.2007 11:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4173

ПроФФесор Янукович знайшов крайніх у зростанні цін та інфляції. І не треба мати високого інтелекту, щоб здогадатися, кого він звинувачує. Усіх, окрім себе та своїх подєльніков.

Прем’єр-міністр України Віктор Янукович заявляє, що неточний прогноз інфляції в Україні стався через дестабiлiзацiю опозицією внутрішньої політичної ситуації в країні та світові тенденції.

Про це Янукович заявив в нібито авторській статті “Iнфляцiя як виклик українським полiтикам”, яка нині вийшла друком у газеті “Факти”.

“Зростання цiн, що вiдбувається в останнi мiсяцi, примушує оцiнити цю проблему у всiй її складностi. Рiвень iнфляцiї перевищив прогнози, що будувалися на початку року. Але на початку року в своїх прогнозах ми не враховували тiєї дестабiлiзацiї внутрiшньої полiтичної ситуацiї в країнi, яку спровокували популiсти i полiтики вiд опозицiї. У зв'язку з цим прогноз виявився неточним. Так само, як i прогноз багатьох мiжнародних органiзацiй разом з Мiжнародним валютним фондом включно”, - пише нібито Янукович.

При цьому він звертає увагу на те, що цiни на продукти харчування зросли практично в усьому свiтi. “В Нiмеччинi, економiка якої зараз розвивається достатньо успiшно, цiни на хлiб i молоко пiшли рiзко вгору, те саме вiдбувається у Францiї. Згiдно з прогнозами аналiтикiв, подальше зростання iнфляцiї i рiзке зниження купiвельної спроможностi може призвести до зниження темпiв економiчного зростання в усiх країнах ЄС”, - пояснює глава українського уряду.

Для роздумів. В Україні інфляція в жовтні проти вересня ц.р. склала 2,9%, в січні-жовтні (до грудня минулого року) - 11,7%.

Інфляція в жовтні 2007 року проти жовтня 2006 року склала 14,8%, в січні-жовтні 2007 року проти січня-жовтня 2006 року - 12,2%.

При формуванні держбюджету на 2007 рік Кабмін виходив з прогнозу показника інфляції 7,5%, зростання ВВП - 6,5%, зростання промислового виробництва - 8%.

На думку багатьох експертів, в тому числі, зарубіжних, зростання інфляції стало наслідком "ручного керування" економікою, некомпетентності міністрів та популістської політики уряду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.