Перший візит прем'єра Тимошенко - на шахту Героя-регіонала Зв'ягільського

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 23.12.2007 22:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4393

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє про безрезультативну роботу попередньої Урядової комісії з ліквідації наслідків аварії на шахті ім. О.Засядька в Донецьку. Шахту закривати не будуть, винних - покарають, законодавство - змінять.

Про це Тимошенкоко заявила сьогодні в Донецьку на зустрічі з сім'ями загиблих шахтарів та трудовим колективом шахти.

Глава Уряду підкреслила, що метою її зустрічі з трудовим колективом є з’ясування всіх проблем, з якими стикаються вуглевидобувні підприємства, шахтарі та їхні родини.

«Ми знайдемо можливості для відродження шахти імені Засядька і забезпечення необхідної системи безпеки», - заявила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко журналістам на зустрічі з трудовим колективом шахти ім. Засядька у Донецьку.

Юлія Тимошенко нагадала, що сьогодні шахта перебуває у власності держави і держава не буде відмежовуватися від проблем підприємства. «Всі відповідні служби мають прискорити роботу для того, щоб безпечні ділянки шахти почали працювати», - сказала Глава Уряду. За словами Юлії Тимошенко, «завтра відбудеться нарада з Міністром фінансів і буде визначено, як далі працювати в цьому напрямі».

Юлія Тимошенко запропонувала трудовим колективам делегувати своїх представників до складу робочої групи, яка буде створена при Прем’єр-міністрові з метою удосконалення законодавства у вугільній сфері, щоб разом з депутатами і фахівцями підготувати високоякісні законопроекти.

«Я ознайомилася з актом про цю трагедію і нічого там не прочитала. Як такого акту, в якому мають бути виявлені всі причини трагедії, не існує», - сказала Тимошенко.

На її думку, в акті комісії викладено лише фактаж про аварію на шахті. «Жоден міністр або чиновник не зможе вам повернути ваших близьких або полегшити вашу душу. Але я знаю, чого ви хочете: щоб жоден чиновник не ухилився від відповідальності», - додала вона.

Прем'єр-міністр також вважає, що у вугільній галузі України існує хаос. «Створена така система, яка вичавлює з шахтаря все, що можна вичавити, і не захищає», - пояснила глава уряду.

Тимошенко зазначила, що має намір взяти під особистий контроль ситуацію у вугільній галузі.

«Найближчими днями буде створено робочу групу при Прем'єр-міністрові, що працюватиме над законодавством», - сказала Юлія Тимошенко, підкресливши, «ми маємо намір переглянути законодавство у вугільній сфері».

При цьому Прем’єр-міністр відзначила, що Уряд проведе «фінансову ревізію того, що відбувається на шахтах», а також встановить реальні причини і винних в аваріях на шахті ім. Засядька. «Ми маємо намір встановити реальні причини аварії і визначити винних», - підкреслила Юлія Тимошенко.

Глава уряду також повідомила, що, за оцінками фахівців, аварія на шахті ім. О.Засядька сталася в результаті збільшення в три рази інтенсивності виробництва. «Як наслідок, не вироблялася додаткова дегазація, і підвищена інтенсивність праці не дозволяла здійснювати додаткове очищення від пилу», - сказала Тимошенко.

Тимошенко також пообіцяла, що сім'ї загиблих гірників не залишаться сам-на-сам із проблемами забезпечення житлом.

«Ми створимо спеціальну житлову комісію, яка проаналізує умови життя кожного з вас», - сказала Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко під час зустрічі з родинами шахтарів, які загинули на шахті ім. Засядька у Донецьку.

Глава Уряду підкреслила, що розв’язання житлової проблеми здійснюватиметься як за кошти самих шахт, так і за допомогою держави.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.