Визначені найкращі населені пункти з благоустрою і підтримки громадського порядку

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 5.07.2006 20:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=444

Київ та Донецьк стали переможцями всеукраїнського конкурсу „Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку” серед міст першої категорії (з населенням понад 500 тис. осіб) у 2005 році.

Підсумки конкурсу затверджено розпорядженням Уряду від 3 липня ц.р. № 375-р - повідомляє Департамент комунікацій влади та громадськості Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Конкурс проводиться щорічно, починаючи з 2003 року, на виконання Програми державної підтримки розвитку самоврядування в Україні за шістьма категоріями населених пунктів.

Друге та третє місця серед міст першої категорії посіли відповідно Харків та Кривий Ріг.

Хмельницький та Полтава стали переможцями серед міст другої категорії (з населенням від 150 до 500 тис. осіб). Першість серед міст третьої категорії (від 50 до 150 тис.осіб) вибороли Іллічівськ Одеської та Комсомольськ Полтавської області. Нагороди за перемогу серед міст четвертої категорії (до 50 тис. осіб) отримають Гола Пристань Херсонської та Глухів Сумської області.

Найкращими серед селищ (п’ята категорія) визнані Буча Київської області та Підкамінь Бродівського району на Львівщині.

Перехідні кубки та дипломи за найкращий благоустрій сіл (шоста категорія) отримають Бехтери Голопристанського району на Херсонщині та Синьків Радехівського району на Львівщині.

Переможцями конкурсу вважаються населені пункти, які домоглися найкращих результатів за річними підсумками щодо виконання програми соціально-економічного розвитку населеного пункту. Зокрема, у проведенні капітального та поточного ремонту житлового фонду, реконструкції та утриманні в належному стані вулиць, доріг. Оцінюється також стан зовнішнього освітлення, водопостачання та водовідведення, транспортного обслуговування населення, дотримання громадського порядку, створення належних умов для праці, відпочинку та побуту громадян. Важливими критеріями є робота щодо охорони довкілля, зокрема, запобігання забрудненню водного і повітряного басейну, зменшення шуму і забезпечення раціонального використання природних ресурсів, впровадження сучасних технологій санітарного очищення, утилізації та знешкодження твердих побутових відходів тощо.

Щорічна участь у конкурсі „Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку” стимулює органи виконавчої влади міст і селищ до покращення їх діяльності та залучає місцеві підприємства і організації до проведення широкомасштабних робіт із благоустрою. Відтак, Україна прямує до гідного рівня європейських населених пунктів. Разом вдосконалюються умови підтримки та розвитку місцевого самоврядування, впровадження творчих ініціатив у сфері благоустрою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.